Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Numerus fixus Rechtsgeleerdheid afgeschaft

19 november 2013

De Rijksuniversiteit Groningen schaft de numerus fixus bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid weer af. Dat heeft het college van bestuur dinsdag 19 november na overleg met het faculteitsbestuur besloten. De RUG vindt op basis van de aanmeldingscijfers dat een numerus fixus niet meer noodzakelijk is. De RUG is bovendien van mening dat studiekeuzegesprekken- en activiteiten en de aanmelddeadline van 1 mei een betere methode zijn om een goede match te verkrijgen tussen de student en de opleiding. Met ingang van het collegejaar 2014-2015 geldt dus geen beperking meer voor het aantal studenten dat zich inschrijft voor een bacheloropleiding Rechten. Het besluit van de RUG staat niet op zichzelf. Slechts enkele universiteiten hebben besloten de numerus fixus te handhaven.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printView this page in: English

Meer nieuws