Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG alumni wereldwijd gewild

06 november 2013

Een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) blijkt van grote waarde op de internationale arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Global Employability Survey die vorige week werd gepubliceerd in de New York Times.

Enkele duizenden personeelsfunctionarissen en bestuurders van bedrijven in twintig landen gaven aan waar ze op letten als ze pas afgestudeerden aannemen en welke universiteiten de ideale jonge kandidaten leveren. De 'employability' van RUG alumni blijkt wereldwijd erg goed te zijn. De RUG staat in de ranking van 2013 op plaats 83. Daarmee is ze na de Technische Universiteit Eindhoven de tweede Nederlandse universiteit in deze top-150 van universiteiten in Amerika, Azië en Europa.

RUG diploma is van grote waarde
RUG diploma is van grote waarde

Collegevoorzitter Sibrand Poppema is blij met het resultaat. ‘Dit is het grootste compliment dat je als universiteit kunt krijgen. Met onze opleidingen bieden we jonge, talentvolle mensen een kansrijke positie op de mondiale arbeidsmarkt. Tussen de traditionele topuniversiteiten uit Amerika en Engeland scoren we bovengemiddeld goed. We bevestigen hiermee onze internationale reputatie. Ik ben hier ontzettend trots op!’

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...