Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG alumni wereldwijd gewild

06 november 2013

Een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) blijkt van grote waarde op de internationale arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Global Employability Survey die vorige week werd gepubliceerd in de New York Times.

Enkele duizenden personeelsfunctionarissen en bestuurders van bedrijven in twintig landen gaven aan waar ze op letten als ze pas afgestudeerden aannemen en welke universiteiten de ideale jonge kandidaten leveren. De 'employability' van RUG alumni blijkt wereldwijd erg goed te zijn. De RUG staat in de ranking van 2013 op plaats 83. Daarmee is ze na de Technische Universiteit Eindhoven de tweede Nederlandse universiteit in deze top-150 van universiteiten in Amerika, Azië en Europa.

RUG diploma is van grote waarde
RUG diploma is van grote waarde

Collegevoorzitter Sibrand Poppema is blij met het resultaat. ‘Dit is het grootste compliment dat je als universiteit kunt krijgen. Met onze opleidingen bieden we jonge, talentvolle mensen een kansrijke positie op de mondiale arbeidsmarkt. Tussen de traditionele topuniversiteiten uit Amerika en Engeland scoren we bovengemiddeld goed. We bevestigen hiermee onze internationale reputatie. Ik ben hier ontzettend trots op!’

Laatst gewijzigd:04 december 2018 10:33
printView this page in: English

Meer nieuws