Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG alumni wereldwijd gewild

06 november 2013

Een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) blijkt van grote waarde op de internationale arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Global Employability Survey die vorige week werd gepubliceerd in de New York Times.

Enkele duizenden personeelsfunctionarissen en bestuurders van bedrijven in twintig landen gaven aan waar ze op letten als ze pas afgestudeerden aannemen en welke universiteiten de ideale jonge kandidaten leveren. De 'employability' van RUG alumni blijkt wereldwijd erg goed te zijn. De RUG staat in de ranking van 2013 op plaats 83. Daarmee is ze na de Technische Universiteit Eindhoven de tweede Nederlandse universiteit in deze top-150 van universiteiten in Amerika, Azië en Europa.

RUG diploma is van grote waarde
RUG diploma is van grote waarde

Collegevoorzitter Sibrand Poppema is blij met het resultaat. ‘Dit is het grootste compliment dat je als universiteit kunt krijgen. Met onze opleidingen bieden we jonge, talentvolle mensen een kansrijke positie op de mondiale arbeidsmarkt. Tussen de traditionele topuniversiteiten uit Amerika en Engeland scoren we bovengemiddeld goed. We bevestigen hiermee onze internationale reputatie. Ik ben hier ontzettend trots op!’

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...