Nico Kwakman: Ben je strafbaar als je meerijdt met iemand die drugs gaat kopen?

01 oktober 2013

De politie houdt in 2011 in Heerlen een verdachte auto aan. Daarin zitten twee mannen voorin en een derde persoon achterin. De man op de achterbank blijkt een plastic zak met een kilo amfetamine onder zijn jas te hebben. De twee waren uit België gekomen. In Heerlen pikten ze nummer drie op. Ben je strafbaar als je meerijdt met iemand die amfetamine gaat kopen? De Uitspraak op nrc.nl, met commentaar van NJB-experts en docenten straf(proces)recht Jacques Claessen van de Universiteit Maastricht en Nico Kwakman van de universiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34