Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Innovatieve Nederlandse aanpak overlast kansrijk in mondiale competitie: stem!

08 oktober 2013

Overlast van buren is wereldwijd een ernstig en veel voorkomend probleem. Onderzoekers van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid, verbonden aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, hebben nu een idee gelanceerd om overlastgevers eerder en anders aan te pakken. Hiermee zijn zij doorgedrongen tot de vijftig beste ideeën in een mondiale competitie voor de Innovative Justice Award, georganiseerd door Hague Institute for the Internationalisation of Law. Stemmen van het publiek kunnen de Groninger onderzoekers een plek in de finale bezorgen.

Lees meer op de website van Openbare Orde en Recht.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:19 januari 2024 12:58

Meer nieuws

 • 17 juli 2024

  Veni-beurzen voor tien onderzoekers

  Aan tien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend. De Veni-beurzen worden jaarlijks toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) en zijn...

 • 01 juli 2024

  Collectieve quizzes om kennisbehoud te verbeteren

  Nina Mileva, Universitair docent Publiek Internationaal Recht, vertelt over haar lesmethode gebaseerd op een korte herhalingsquiz, genaamd de 'Quick Review Quiz'

 • 18 juni 2024

  Onderzoekers maken demonstratierecht voor iedereen helder

  Wat houdt het recht om te demonstreren precies in? Wat mag en moet de overheid bij demonstraties doen, en welke rechten en plichten hebben demonstranten? Demonstratie-expert Berend Roorda krijgt vrijwel dagelijks vragen over dit onderwerp. Met een...