Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

H.J. Scheltema-symposium over Byzantijns Recht

30 oktober 2013

Thema:         Byzantijns Recht
Data:            ma 23-06-2014
                    di 24-06-2014
Tijd:             11.00 - 16.00 uur (beide dagen)
Locatie:         Senaatskamer (Academiegebouw, Rijksuniversiteit Groningen), Broerstraat 5, Groningen

Op 24 juni 2014 zal prof. Giuseppe Falcone zijn inaugurele rede houden ter ere van de aan hem gegunde H.J. Scheltemaleerstoel voor Byzantijns Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voorafgaand aan dit heuglijke feit organiseert de sectie Rechtsgeschiedenis in samenwerking met de Universiteit van Palermo (Italië) een symposium over Byzantijns Recht. Dit zal gehouden worden op maandag 23 en dinsdag 24 juni 2014 te Groningen in de Senaatskamer (Academiegebouw), Broerstraat 5.

Tijdens het symposium worden de resultaten gepresenteerd van twee jaar intensieve samenwerking tussen Groningen en Palermo in het kader van de H.J.Scheltema-leerstoel. Een ieder met interesse in Byzantijns Recht is van harte welkom om te komen luisteren. Er zijn aan het symposium geen kosten verbonden.

Hier vind u het voorlopige programma.

De registratie is open tot 1 juni 2014. Om u aan te melden voor het symposium kunt u contact opnemen met de sectie Rechtsgeschiedenis via e-mail: rechtsgeschiedenis@rug.nl .

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:15

Meer nieuws