Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste kaarten voor RUG400-evenementen te koop

29 oktober 2013

Het tiendaagse muziektheaterspektakel Voor Eeuwig, de tweedaagse wandeltocht Walk for Infinity, hardloopevenement Lauwersloop, het feestweekend speciaal voor alumni en het grootste studentengala ooit; de eerste kaarten voor de viering van de 400e verjaardag van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zijn vanaf vrijdag 1 november te koop. Via de website www.rug400.nl zijn de kaarten digitaal verkrijgbaar.

Van 15 mei t/m 15 juni 2014 wordt Groningen ondergedompeld in een feestelijk programma rondom het RUG400-thema For Infinity (4∞). Een maand lang wordt er feest gevierd, gesport, kennis en cultuur gedeeld, met dagelijks evenementen, groot en klein. In de organisatie van deze feestmaand werkt de RUG nauw samen met Noordelijke partners als het Noord Nederlands Toneel (NNT), Tocht om de Noord en met studentenorganisaties als de ACLO

Tiendaags openlucht muziektheaterspektakel Voor Eeuwig

In sketches, songs en dialogen schetst schrijver Tom de Ket op hilarische wijze een beeld van universiteit en wetenschap en van de relatie tussen de RUG en de inwoners van stad en ommeland. Tussen de hypermoderne universiteitsgebouwen op de Zernike Campus staat een replica van het oude Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Daar is het feest. Opa Rugger, die stevig gelooft in de wetenschap, viert zijn vierhonderdste verjaardag met een diner. Iedereen is van de partij, van oom Heijmans en oom Zernike tot tante Aletta. Maar terwijl de hele familie vrolijke sketches opvoert, strooit kleinzoon Oscar roet in het eten…

De voorstellingen vinden plaats op de Zernike Campus, met try-outs op woensdag 14 en donderdag 15 mei 2014 en de voorstellingen van vrijdag 16 t/m zondag 25 mei 2014. Het theaterspektakel is een co-productie van RUG en NNT.

Tweedaagse Walk for Infinity

Op de eerste 2 dagen van het Hemelvaartweekend (donderdag 29 en vrijdag 30 mei 2014) vindt de Walk for Infinity plaats, een tweedaagse wandeltocht vanuit Greetsiel, de geboorteplaats van Ubbo Emmius naar Groningen. De tocht voert dwars door gebouwen, boerderijen en kerken. Wandelaars kunnen onderweg genieten van muziek, theater en historische en lokale lekkernijen.

Deze internationale wandeltocht is een initiatief van de RUG en wordt georganiseerd door en volgens het concept van Tocht om de Noord.

Hardloopevenement Lauwersloop

Op vrijdag 30 mei 2014 wordt voor het eerst sinds veertien jaar weer de Lauwersloop gehouden. De Lauwersloop is een estafetteloop voor studenten van Leeuwarden, via Lauwersoog, naar Groningen. De afstand van ongeveer 110 kilometer wordt opgedeeld in 17 etappes variërend van 2,7 tot 12 kilometer. De finish is in het centrum van Groningen.

De eerste Lauwersloop vond plaats in 1980, de laatste in 2000. Ter ere van het 400-jarig bestaan van de RUG wordt de estafetteloop weer opnieuw georganiseerd. En na 2014 zal de loop weer jaarlijks plaatsvinden. De RUG werkt hierin nauw samen met studentensportorganisatie ACLO.

Alumniweekend

Het slotweekend van de RUG400-viering (vrijdag 13 t/m zondag 15 juni 2014) staat in het teken van alumni. Op vrijdag openen studentenvereniging hun deuren. De volgende dag vinden er een speciale ontvangst en alumni-lunch plaats in de binnenstad van Groningen, met mooi gedekte tafels als een lint door het centrum van de stad. Alumni kunnen daarnaast op de zaterdag een kijkje nemen bij een roei-evenement in de binnenstad, een bezoek brengen aan de drie tentoonstellingen in Der Aa-kerk, Groninger Museum en Universiteitsmuseum en meefeesten tijdens het grote slotfeest. En op de zondag kunnen de alumni een kijkje nemen bij hun oude cultuur- of sportvereniging of een bezoek brengen aan een voorstelling van ‘Aletta de Musical’ in de Stadsschouwburg.

Grootste studentengala

De For Infinity-maand wordt geopend op donderdag 15 mei met het grootste studentengala ooit. Een feest in een prachtig decor, met muziek van bands en DJ’s, rond het thema Myster¿a, voor studenten en medewerkers. Het wordt een avond waarop niets is wat het lijkt en bezoekers het onverwachte moeten verwachten.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printView this page in: English

Meer nieuws