Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oktobernummer Broerstraat 5 is uit

09 oktober 2013

In het oktobernummer van Broerstraat 5 vertellen RUG-alumni als de ex-voorzitter van de Eerste Kamer Fred de Graaf, hoogleraar en auteur Douwe Draaisma en Voice of Holland-zangeres Sandra van Nieuwland hun verhaal, evenals Annelies van den Belt, die na haar studie in Groningen succesvol online uitgeefster werd in Moskou en Londen. Verder in het magazine: een hip werkcafé voor jonge ondernemers, stigmatisering van (ex)psychiatrische patiënten en een nieuwe RUG400-site waar Groningse alumni elkaar kunnen terugvinden. De Lustrumbode belicht de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en de interviews met onderzoekers gaan deze keer over het creëren van leven met organische chemie en over de gevreesde blaarziekte EB.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....