Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Blaauw-publiekslezing door Daniela Calzetti: The Universe from Space (maandag 14 oktober)

09 oktober 2013

Ieder jaar organiseert het Kapteyn Instituut de Blaauw lezing. Dit is een lezing voor een algemeen publiek die verzorgd wordt door een internationaal bekende astronoom. Ondanks dat de lezing in het Engels wordt gegeven, is het niveau zodanig dat ook de geïnteresseerde leek het kan volgen. Dit jaar wordt de Blaauw lezing op maandag 14 oktober gegeven door Prof. Daniela Calzetti, een vooraanstaand astrophysicus aan de Universiteit van Massachussets, Amerika.

De publiekslezing vindt plaats in de Senaatskamer van het Academiegebouw en duurt van 20.00-22.00 uur. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig. Hier leest u meer informatie over de Blaauw-publiekslezing.

Daniela Calzetti

Professor Calzetti is a world-expert on star formation in galaxies, especially on observations of the dust that reveals the presence of stellar nurseries. Most famously, she provided a fundamental description of the global dust properties in distant galaxies. Professor Calzetti has been a leading member of many of the most important mutli-wavelength observational surveys of star formation in the local Universe, using the Spitzer and Hubble Space Telescopes, including the SINGS and KINGFISH surveys. The title of her 2013 Blaauw Lecture is "The Universe from Space".

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 19 februari 2019

  Nanoporiën maken massaspectrometer voor eiwitten mogelijk

  RUG-onderzoekers hebben nanoporiën ontwikkeld waarmee ze direct de massa van kleine eiwitjes (peptiden) kunnen meten. Een artikel over deze ontdekking is op 19 februari jl. gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

 • 15 februari 2019

  Groningse ingenieurs studeren straks af in Drachten

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering; oftewel werktuigbouwkunde. Prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen, voorzitter van het Groningen Engineering Center (GEC) noemde het eerder...

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...