Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Blaauw-publiekslezing door Daniela Calzetti: The Universe from Space (maandag 14 oktober)

09 oktober 2013

Ieder jaar organiseert het Kapteyn Instituut de Blaauw lezing. Dit is een lezing voor een algemeen publiek die verzorgd wordt door een internationaal bekende astronoom. Ondanks dat de lezing in het Engels wordt gegeven, is het niveau zodanig dat ook de geïnteresseerde leek het kan volgen. Dit jaar wordt de Blaauw lezing op maandag 14 oktober gegeven door Prof. Daniela Calzetti, een vooraanstaand astrophysicus aan de Universiteit van Massachussets, Amerika.

De publiekslezing vindt plaats in de Senaatskamer van het Academiegebouw en duurt van 20.00-22.00 uur. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig. Hier leest u meer informatie over de Blaauw-publiekslezing.

Daniela Calzetti

Professor Calzetti is a world-expert on star formation in galaxies, especially on observations of the dust that reveals the presence of stellar nurseries. Most famously, she provided a fundamental description of the global dust properties in distant galaxies. Professor Calzetti has been a leading member of many of the most important mutli-wavelength observational surveys of star formation in the local Universe, using the Spitzer and Hubble Space Telescopes, including the SINGS and KINGFISH surveys. The title of her 2013 Blaauw Lecture is "The Universe from Space".

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 maart 2018

  Merels in de stad minder gezond, maar leven langer

  Merels in de stad leven langer dan hun soortgenoten in de bossen, maar zijn minder gezond zijn dan hun familie op het platteland. Dat blijkt uit een studie van RUG biologen in vijf Europese steden die op 21 maart is gepubliceerd in het tijdschrift Biology...

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...