Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Blaauw-publiekslezing door Daniela Calzetti: The Universe from Space (maandag 14 oktober)

09 oktober 2013

Ieder jaar organiseert het Kapteyn Instituut de Blaauw lezing. Dit is een lezing voor een algemeen publiek die verzorgd wordt door een internationaal bekende astronoom. Ondanks dat de lezing in het Engels wordt gegeven, is het niveau zodanig dat ook de geïnteresseerde leek het kan volgen. Dit jaar wordt de Blaauw lezing op maandag 14 oktober gegeven door Prof. Daniela Calzetti, een vooraanstaand astrophysicus aan de Universiteit van Massachussets, Amerika.

De publiekslezing vindt plaats in de Senaatskamer van het Academiegebouw en duurt van 20.00-22.00 uur. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig. Hier leest u meer informatie over de Blaauw-publiekslezing.

Daniela Calzetti

Professor Calzetti is a world-expert on star formation in galaxies, especially on observations of the dust that reveals the presence of stellar nurseries. Most famously, she provided a fundamental description of the global dust properties in distant galaxies. Professor Calzetti has been a leading member of many of the most important mutli-wavelength observational surveys of star formation in the local Universe, using the Spitzer and Hubble Space Telescopes, including the SINGS and KINGFISH surveys. The title of her 2013 Blaauw Lecture is "The Universe from Space".

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...