Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Blaauw-publiekslezing door Daniela Calzetti: The Universe from Space (maandag 14 oktober)

09 oktober 2013

Ieder jaar organiseert het Kapteyn Instituut de Blaauw lezing. Dit is een lezing voor een algemeen publiek die verzorgd wordt door een internationaal bekende astronoom. Ondanks dat de lezing in het Engels wordt gegeven, is het niveau zodanig dat ook de geïnteresseerde leek het kan volgen. Dit jaar wordt de Blaauw lezing op maandag 14 oktober gegeven door Prof. Daniela Calzetti, een vooraanstaand astrophysicus aan de Universiteit van Massachussets, Amerika.

De publiekslezing vindt plaats in de Senaatskamer van het Academiegebouw en duurt van 20.00-22.00 uur. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig. Hier leest u meer informatie over de Blaauw-publiekslezing.

Daniela Calzetti

Professor Calzetti is a world-expert on star formation in galaxies, especially on observations of the dust that reveals the presence of stellar nurseries. Most famously, she provided a fundamental description of the global dust properties in distant galaxies. Professor Calzetti has been a leading member of many of the most important mutli-wavelength observational surveys of star formation in the local Universe, using the Spitzer and Hubble Space Telescopes, including the SINGS and KINGFISH surveys. The title of her 2013 Blaauw Lecture is "The Universe from Space".

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...