Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Studenten adviseren over transparantie van de Rechtspraak

02 september 2013

Op 3 september presenteren rechtenstudenten uit Groningen, Rotterdam en Utrecht hun aanbevelingen met betrekking tot de openheid van rechtbanken op de Montesquieu Zomerconferentie. De studenten liepen drie dagen mee in de rechtbanken Noord-Nederland, Midden-Nederland en Rotterdam en hielden op verzoek van rechtspraak.nl een dagboek bij.

Kijk voor meer informatie, het programma en aanmelding op de website van het Montesquieu Instituut.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:19 januari 2024 13:13

Meer nieuws

 • 17 juli 2024

  Veni-beurzen voor tien onderzoekers

  Aan tien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend. De Veni-beurzen worden jaarlijks toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) en zijn...

 • 01 juli 2024

  Collectieve quizzes om kennisbehoud te verbeteren

  Nina Mileva, Universitair docent Publiek Internationaal Recht, vertelt over haar lesmethode gebaseerd op een korte herhalingsquiz, genaamd de 'Quick Review Quiz'

 • 18 juni 2024

  Onderzoekers maken demonstratierecht voor iedereen helder

  Wat houdt het recht om te demonstreren precies in? Wat mag en moet de overheid bij demonstraties doen, en welke rechten en plichten hebben demonstranten? Demonstratie-expert Berend Roorda krijgt vrijwel dagelijks vragen over dit onderwerp. Met een...