Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG krijgt terugvordering salaris collegevoorzitter 2011

26 september 2013

Het Ministerie van OCW vordert €12.000,- van het salaris 2011 van collegevoorzitter Sibrand Poppema van de Rijksuniversiteit Groningen terug.  De RUG is hierover per brief geïnformeerd. De bezoldiging van Poppema in 2011 was gebaseerd op de afspraken zoals die bij zijn aantreden in 2008 zijn gemaakt en die voldeden aan de toen geldende regelgeving. Het salaris van Poppema is daarop bij zijn herbenoeming per 1 september 2012 op eigen initiatief naar beneden toe bijgesteld. Het salaris voldoet sindsdien aan de huidige WNT-norm.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...