Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG krijgt terugvordering salaris collegevoorzitter 2011

26 september 2013

Het Ministerie van OCW vordert €12.000,- van het salaris 2011 van collegevoorzitter Sibrand Poppema van de Rijksuniversiteit Groningen terug.  De RUG is hierover per brief geïnformeerd. De bezoldiging van Poppema in 2011 was gebaseerd op de afspraken zoals die bij zijn aantreden in 2008 zijn gemaakt en die voldeden aan de toen geldende regelgeving. Het salaris van Poppema is daarop bij zijn herbenoeming per 1 september 2012 op eigen initiatief naar beneden toe bijgesteld. Het salaris voldoet sindsdien aan de huidige WNT-norm.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...