Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Willem Bantema: 'Roken in eenmanszaak, uitzonderlijke misser'

28 augustus 2013

Nog steeds zijn er veel cafés die het rookvebod overtreden. De uitzondering die is gemaakt voor kleine eenmanszaken lijkt niet te werken. Dat stelt Willem Bantema, promovendus bij de vakgroep Rechtstheorie, in het Friesch Dagblad. Hij onderzoekt waarom mensen regels overtreden en gebruikt het rookverbod hierbij als case.

Laatst gewijzigd:05 april 2017 10:05

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 15 november 2018

  Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: 'De jacht op de student'

  In Nederland wordt een universiteit of hbo-instelling door de overheid per student betaald. Hoe meer studenten zich aanmelden des te groter het bedrag dat je als instelling van de overheid elk jaar ontvangt. De directies van een drietal Nederlandse...

 • 14 november 2018

  Jan Brouwer: 'Weg met dat woord: Ondermijning'

  Het is inmiddels een DWDD traditie:  ‘Weg met dat woord!’ In eerdere edities moesten onder meer valorisatie, depriminderen en ombuiging het veld ruimen. Het Instituut voor de Nederlandse Taal organiseerde de afgelopen vijf jaar deze verkiezing, en wij...