Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nederlandse bedrijven steeds populairder bij internationale stagiairs

07 August 2013

Globalplacement; ‘s Werelds grootste online platform voor internationale studenten ziet grote toename in de belangstelling van internationale studenten in een stage bij Nederlandse bedrijven. Van de Europese landen waar internationale studenten graag stage zouden lopen, staat Nederland, na Engeland, op de tweede plaats. Goede beheersing van de Engelse taal en de vriendelijke Nederlandse cultuur zijn voor internationale studenten de belangrijkste pre’s.

Steeds meer studenten in de wereld, in 2013 120 miljoen, volgen graag hun stage in het buitenland om hiermee hun cv te verrijken. Nu blijkt dat 35% van deze studenten aansluitend aan hun stage binnen het bedrijf een aanbieding krijgt voor een vaste aanstelling, is de noodzaak om te kiezen voor een leuk en aansprekend bedrijf groter dan voorheen.

Op Globalplacement zijn momenteel meer dan 300.000 studenten uit de hele wereld ingeschreven die onder andere graag stage komen lopen in Nederland. Globalplacement bemiddelt desgewenst voor een goede match en regelt eventueel ook de huisvesting.

Rob Kriegsman, directeur van Globalplacement, geeft een mooi voorbeeld van een win-winsituatie tussen een Nederlands bedrijf en een internationale student; “Bedrijven willen meer globaliseren en een internationale student is ideaal voor het uitvoeren van prospects onderzoek, social media activiteiten of klant – relatie onderhoud binnen bedrijven/markten uit hun land van herkomst. Bovendien werk je als bedrijf mee aan een stukje verbetering van de wereld, als meer mensen met elkaar in harmonie kunnen werken”, aldus Rob Kriegsman,directeur van Globalplacement.

Bij interesse in internationale stagiairs, kunnen bedrijven zich registreren op www. Globalplacement.com en zo snel geschikte kandidaten uit het desgewenste land met de juiste opleiding vinden.

Last modified:06 September 2016 1.17 p.m.

More news

 • 15 November 2018

  Dutch Higher Education Guide 2019: UG-programmes strong at the top

  Ten University of Groningen (UG) Bachelor’s degree programmes have been awarded the ‘Top Degree Programme’ title in this year’s Dutch Higher Education Guide (Keuzegids), placing them at the top of Dutch academic education. In the ‘Broad-based General...

 • 12 November 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 November 2018

  Groningen remains popular with Dutch and International students

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...