Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nederlandse bedrijven steeds populairder bij internationale stagiairs

07 augustus 2013

Globalplacement; ‘s Werelds grootste online platform voor internationale studenten ziet grote toename in de belangstelling van internationale studenten in een stage bij Nederlandse bedrijven. Van de Europese landen waar internationale studenten graag stage zouden lopen, staat Nederland, na Engeland, op de tweede plaats. Goede beheersing van de Engelse taal en de vriendelijke Nederlandse cultuur zijn voor internationale studenten de belangrijkste pre’s.

Steeds meer studenten in de wereld, in 2013 120 miljoen, volgen graag hun stage in het buitenland om hiermee hun cv te verrijken. Nu blijkt dat 35% van deze studenten aansluitend aan hun stage binnen het bedrijf een aanbieding krijgt voor een vaste aanstelling, is de noodzaak om te kiezen voor een leuk en aansprekend bedrijf groter dan voorheen.

Op Globalplacement zijn momenteel meer dan 300.000 studenten uit de hele wereld ingeschreven die onder andere graag stage komen lopen in Nederland. Globalplacement bemiddelt desgewenst voor een goede match en regelt eventueel ook de huisvesting.

Rob Kriegsman, directeur van Globalplacement, geeft een mooi voorbeeld van een win-winsituatie tussen een Nederlands bedrijf en een internationale student; “Bedrijven willen meer globaliseren en een internationale student is ideaal voor het uitvoeren van prospects onderzoek, social media activiteiten of klant – relatie onderhoud binnen bedrijven/markten uit hun land van herkomst. Bovendien werk je als bedrijf mee aan een stukje verbetering van de wereld, als meer mensen met elkaar in harmonie kunnen werken”, aldus Rob Kriegsman,directeur van Globalplacement.

Bij interesse in internationale stagiairs, kunnen bedrijven zich registreren op www. Globalplacement.com en zo snel geschikte kandidaten uit het desgewenste land met de juiste opleiding vinden.

Laatst gewijzigd:06 september 2016 13:17

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....