Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen meest geliefd bij internationale studenten

29 augustus 2013
Foto: Elmer Spaargaren
Foto: Elmer Spaargaren

Internationale studenten in Nederland studeren het liefst aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dat blijkt uit een groot wereldwijd tevredenheidsonderzoek van Studyportals. De RUG is zeer content met deze uitslag. ‘Internationalisering is een speerpunt in het strategisch beleid van de RUG en een belangrijk instrument om de kwaliteit, innovatie en diversiteit verder te versterken. We zijn blij dat de internationale studenten dit herkennen en zo hoog waarderen,’ zegt rector magnificus Elmer Sterken.

De RUG biedt een breed internationaal onderwijsaanbod met meer dan 80 Engelstalige Masteropleidingen en PhD-trajecten, en 20 Engelstalige opleidingen op Bachelor’s niveau. De RUG heeft al 4000 internationale studenten van meer dan 120 verschillende nationaliteiten, en streeft naar 5000 internationale studenten in 2015. 20% van de staf en 60% van alle PhD studenten is internationaal.

De RUG verwelkomt dit jaar zo’n 1500 internationale studenten. Op dinsdag 27 augustus vindt in de Martinikerk de traditionele Welcoming Ceremony plaats. De ontvangst op de RUG is al meermalen door buitenlandse studenten aangemerkt als een van de beste van Nederland, wat er mede voor heeft gezorgd dat de RUG in de Internationale Student Barometer 2012 als de meest aanbevolen Nederlandse universiteit uit de bus kwam.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printView this page in: English

Meer nieuws