Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG verwelkomt 1500 internationale studenten

21 augustus 2013

De Rijksuniversiteit Groningen verwelkomt aanstaande dinsdag, 27 augustus, zo’n 1500 nieuwe internationale studenten. Zij worden in de Martinikerk en het Academiegebouw officieel welkom geheten met toespraken, een informatiemarkt en een borrel. Sprekers op de welkomstceremonie van dit jaar zijn onder anderen rector magnificus Elmer Sterken en wethouder Joost van Keulen.

De RUG begroet jaarlijks studenten uit circa 115 landen. De Welcoming Ceremony is voor hen een belangrijke en hoog gewaardeerde introductie. De ontvangst op de RUG is al meermalen door buitenlandse studenten aangemerkt als een van de beste van Nederland, wat er mede voor heeft gezorgd dat de RUG in de Internationale Student Barometer 2012 als de meest aanbevolen Nederlandse universiteit uit de bus kwam.

Programma

Na een officieel welkom in de Martinikerk is er in het Academiegebouw een informatiemarkt over studentenvoorzieningen en –verenigingen. Ook is er aandacht voor praktische zaken als studieondersteuning, verzekering, een bankrekening openen, gezondheidszorg, etc. In een lezing horen de bezoekers meer over studeren en wonen in Groningen.

Tien nieuwe Engelstalige bachelors

Het aantal internationale studenten en medewerkers aan de RUG neemt elk jaar toe. Dat is een ontwikkeling die de universiteit op alle mogelijke manieren stimuleert: door verbetering van voorzieningen, uitbreiding van Engelstaligheid en versterking van de internationale positionering. In 2013 start de RUG met tien nieuwe Engelstalige bacheloropleidingen bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Het aantal ‘reguliere’ buitenlandse studenten (die studeren om bachelor of master te worden) steeg de afgelopen jaren aan de RUG ieder jaar met zo’n tien procent, naar circa 3.000 in 2012. Daarbij komen nog de circa 700 studenten die hier kortere tijd zijn, in het kader van bijvoorbeeld een uitwisselingsprogramma. Tot slot is zo’n 60% van de PhD-studenten van buitenlandse origine. Een deel van de buitenlandse studenten arriveert later dit jaar.

Meer informatie

Website Welcoming Ceremony

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printView this page in: English

Meer nieuws