Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerstejaars nemen bezit van Groningen

12 augustus 2013
Eerstejaars op de infomarkt
Eerstejaars op de infomarkt

Maandag is voor veel eerstejaars hun studietijd officieus begonnen. Zij doen mee aan de KEI-week, de introductieweek voor eerstejaars. Nieuwe studenten kunnen daarin kennismaken met stad, studentenleven en universitaire voorzieningen. De KEI-week wordt dit jaar voor de 45e keer georganiseerd en kent een recoraantal deelnemers van 5.069. Daarmee is het de grootste introductieweek van Nederland.

In de KEI-week maken de eerstejaars in kleine groepjes, onder begeleiding van ouderejaars, kennis met alle facetten van studentenstad Groningen. Van sportverenigingen tot organisaties voor bijbaantjes, van studiebegeleiding tot uitgaan - en natuurlijk met studentenverenigingen en aanstaande medestudenten. Voor veel deelnemers is de KEI een vliegende start van de studie aan de RUG en dé manier om de nieuwe studiestad en woonplaats te leren kennen. Op de Vismarkt kunnen de KEI-deelnemers maandag onder meer kennismaken met diverse organisaties op een grote informatiemarkt. 's Avonds is er een openingsfeest op de Grote Markt.

Het lustrumkunstwerk
Het lustrumkunstwerk

Lustrum RUG

De eerstejaars stromen in in een bijzonder collegejaar. Ze kunnen in mei genieten van de vele activiteiten in het kader van de viering van het vierhonderdjarig bestaan van de universiteit. Op de Vismarkt is maandag al het For Infinity-kunstwerk van Lambert Kamps te bewonderen. Het opblaaskunstwerk van Kamps verbeeldt het thema 4∞/For Infinity, dat in 2014 centraal staat bij het lustrum.
Meer over het kunstwerk

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...