Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerstejaars nemen bezit van Groningen

12 augustus 2013
Eerstejaars op de infomarkt
Eerstejaars op de infomarkt

Maandag is voor veel eerstejaars hun studietijd officieus begonnen. Zij doen mee aan de KEI-week, de introductieweek voor eerstejaars. Nieuwe studenten kunnen daarin kennismaken met stad, studentenleven en universitaire voorzieningen. De KEI-week wordt dit jaar voor de 45e keer georganiseerd en kent een recoraantal deelnemers van 5.069. Daarmee is het de grootste introductieweek van Nederland.

In de KEI-week maken de eerstejaars in kleine groepjes, onder begeleiding van ouderejaars, kennis met alle facetten van studentenstad Groningen. Van sportverenigingen tot organisaties voor bijbaantjes, van studiebegeleiding tot uitgaan - en natuurlijk met studentenverenigingen en aanstaande medestudenten. Voor veel deelnemers is de KEI een vliegende start van de studie aan de RUG en dé manier om de nieuwe studiestad en woonplaats te leren kennen. Op de Vismarkt kunnen de KEI-deelnemers maandag onder meer kennismaken met diverse organisaties op een grote informatiemarkt. 's Avonds is er een openingsfeest op de Grote Markt.

Het lustrumkunstwerk
Het lustrumkunstwerk

Lustrum RUG

De eerstejaars stromen in in een bijzonder collegejaar. Ze kunnen in mei genieten van de vele activiteiten in het kader van de viering van het vierhonderdjarig bestaan van de universiteit. Op de Vismarkt is maandag al het For Infinity-kunstwerk van Lambert Kamps te bewonderen. Het opblaaskunstwerk van Kamps verbeeldt het thema 4∞/For Infinity, dat in 2014 centraal staat bij het lustrum.
Meer over het kunstwerk

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printView this page in: English

Meer nieuws