Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lambert Kamps onthult RUG400-kunstwerk

09 augustus 2013

Op maandag 12 augustus zal kunstenaar Lambert Kamps om 9.30 uur zijn For Infinity-kunstwerk laten verrijzen op de Vismarkt. Het opblaaskunstwerk van Kamps verbeeldt het thema 4 /For Infinity, dat in 2014 centraal staat tijdens de viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Het kunstwerk is tijdens de KEI-informatiemarkt te zien op de hoek van de Vismarkt en de Guldenstraat.

De creatie van Kamps zal tijdens het lustrumjaar deel uit maken van het community art-project ‘Maskerade – Move it’ en ‘For Infinity the Movie’, een hilarische film over het studentenleven in Groningen.

For Infinity the Movie

De opnames voor die film vinden plaats van dinsdag 13 t/m zondag 18 augustus. Vanwege de opnames is het RUG400-kunstwerk van Kamps ook te zien tijdens de KEI-parade in de Groninger binnenstad, dinsdagavond van 19.00-20.30 uur.

De overige opnames van ‘For Infinity the Movie’ vinden onder meer plaats in een studentenhuis, een collegezaal en de Universiteitsbibliotheek.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website RUG400 en www.lambertkamps.com

Zie ook ons videomagazine UniFocus met een aflevering geheel gewijd aan 4∞

Contact: Els van den Berg
Laatst gewijzigd:10 januari 2018 16:28

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...