Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lambert Kamps onthult RUG400-kunstwerk

09 augustus 2013

Op maandag 12 augustus zal kunstenaar Lambert Kamps om 9.30 uur zijn For Infinity-kunstwerk laten verrijzen op de Vismarkt. Het opblaaskunstwerk van Kamps verbeeldt het thema 4 /For Infinity, dat in 2014 centraal staat tijdens de viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Het kunstwerk is tijdens de KEI-informatiemarkt te zien op de hoek van de Vismarkt en de Guldenstraat.

De creatie van Kamps zal tijdens het lustrumjaar deel uit maken van het community art-project ‘Maskerade – Move it’ en ‘For Infinity the Movie’, een hilarische film over het studentenleven in Groningen.

For Infinity the Movie

De opnames voor die film vinden plaats van dinsdag 13 t/m zondag 18 augustus. Vanwege de opnames is het RUG400-kunstwerk van Kamps ook te zien tijdens de KEI-parade in de Groninger binnenstad, dinsdagavond van 19.00-20.30 uur.

De overige opnames van ‘For Infinity the Movie’ vinden onder meer plaats in een studentenhuis, een collegezaal en de Universiteitsbibliotheek.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website RUG400 en www.lambertkamps.com

Zie ook ons videomagazine UniFocus met een aflevering geheel gewijd aan 4∞

Contact: Els van den Berg
Laatst gewijzigd:10 januari 2018 16:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....