Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Taalverhalen: 'Wie geen vreemde talen kent, weet niets van zijn eigen taal'

11 juli 2013

Studenten in de minor Toegepaste Taalwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben in opdracht van het Talencentrum zo’n 120 cursisten geïnterviewd. Deze interviews werkten ze uit tot taalportretten, aangevuld met gesprekken met docenten van het Talencentrum. De verhalen bevatten een inkijkje in het taalleerproces van heel verschillende cursisten en goede tips van ervaren docenten. De Talenwinkel heeft deze portretten en interviews nu gepubliceerd in het boekje Wie geen vreemde talen kent, weet niets van zijn eigen taal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....