Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Taalverhalen: 'Wie geen vreemde talen kent, weet niets van zijn eigen taal'

11 juli 2013

Studenten in de minor Toegepaste Taalwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben in opdracht van het Talencentrum zo’n 120 cursisten geïnterviewd. Deze interviews werkten ze uit tot taalportretten, aangevuld met gesprekken met docenten van het Talencentrum. De verhalen bevatten een inkijkje in het taalleerproces van heel verschillende cursisten en goede tips van ervaren docenten. De Talenwinkel heeft deze portretten en interviews nu gepubliceerd in het boekje Wie geen vreemde talen kent, weet niets van zijn eigen taal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21

Meer nieuws

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 29 maart 2019

  Prof.dr. Jeff De Hosson koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 29 maart werd prof.dr. J. Th. M. De Hosson koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Waarnemend burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier decoreerde hem in de Aula van het Academiegebouw, na afloop...

 • 27 maart 2019

  Huiseigenaar 2,7 procent meer kwijt aan lokale belastingen

  Een huishouden met een eigen woning betaalt dit jaar gemiddeld 2,7 procent meer belasting aan de gemeente, de provincie en het waterschap. De gemeentelijke lasten stijgen gemiddeld 3,5 procent, de waterschapslasten 2,3 procent en de provinciale lasten...