Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Taalverhalen: 'Wie geen vreemde talen kent, weet niets van zijn eigen taal'

11 juli 2013

Studenten in de minor Toegepaste Taalwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben in opdracht van het Talencentrum zo’n 120 cursisten geïnterviewd. Deze interviews werkten ze uit tot taalportretten, aangevuld met gesprekken met docenten van het Talencentrum. De verhalen bevatten een inkijkje in het taalleerproces van heel verschillende cursisten en goede tips van ervaren docenten. De Talenwinkel heeft deze portretten en interviews nu gepubliceerd in het boekje Wie geen vreemde talen kent, weet niets van zijn eigen taal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...