Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wetenschappelijke onderscheiding voor prof. dr. Jan Oosterhaven

22 juli 2013

Tijdens de 21e internationale input-output conferentie in Kitakyushu in Japan is prof. dr. Jan Oosterhaven (68) onderscheiden voor zijn wetenschappelijke verdiensten op het gebied van de input-output analyse. Prof. dr. Erik Dietzenbacher, president van de International Input-Output Association, reikte Oosterhaven de Fellowship Award penning uit.

Oosterhaven, emeritus hoogleraar ruimtelijke economie aan de Rijksuniversiteit Groningen, dankt de onderscheiding aan de vernieuwende en leidende rol die hij speelde bij de constructie en toepassing van regionale, interregionale en internationale input-output tabellen. Dergelijke tabellen tonen de onderlinge leveringen tussen verschillende sectoren, zoals de landbouw, de industrie en de diensten, zowel binnen als tussen regio´s en landen. Ze zijn onmisbaar bij het maken van voorspellingen van de effecten van bijvoorbeeld nieuwe bedrijfsvestigingen en infrastructuur- en milieumaatregelen.

In 2008 ontving Oosterhaven een vergelijkbare onderscheiding van de International Regional Science Association voor zijn wetenschappelijke en organisatorische bijdragen op dat terrein. In 2010 werd hij bij zijn afscheid als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen voor zijn wetenschappelijke verdiensten in den brede benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer informatie: prof. dr. Jan Oosterhaven
Laatst gewijzigd:13 september 2018 10:50
printView this page in: English

Meer nieuws