Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wetenschappelijke onderscheiding voor prof. dr. Jan Oosterhaven

22 juli 2013

Tijdens de 21e internationale input-output conferentie in Kitakyushu in Japan is prof. dr. Jan Oosterhaven (68) onderscheiden voor zijn wetenschappelijke verdiensten op het gebied van de input-output analyse. Prof. dr. Erik Dietzenbacher, president van de International Input-Output Association, reikte Oosterhaven de Fellowship Award penning uit.

Oosterhaven, emeritus hoogleraar ruimtelijke economie aan de Rijksuniversiteit Groningen, dankt de onderscheiding aan de vernieuwende en leidende rol die hij speelde bij de constructie en toepassing van regionale, interregionale en internationale input-output tabellen. Dergelijke tabellen tonen de onderlinge leveringen tussen verschillende sectoren, zoals de landbouw, de industrie en de diensten, zowel binnen als tussen regio´s en landen. Ze zijn onmisbaar bij het maken van voorspellingen van de effecten van bijvoorbeeld nieuwe bedrijfsvestigingen en infrastructuur- en milieumaatregelen.

In 2008 ontving Oosterhaven een vergelijkbare onderscheiding van de International Regional Science Association voor zijn wetenschappelijke en organisatorische bijdragen op dat terrein. In 2010 werd hij bij zijn afscheid als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen voor zijn wetenschappelijke verdiensten in den brede benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer informatie: prof. dr. Jan Oosterhaven
Laatst gewijzigd:13 september 2018 10:50

Meer nieuws

 • 17 oktober 2018

  Onderling contact tussen patiënten via social media leidt tot betere relatie met zorgverlener

  Chronisch zieken hebben baat bij online medisch advies van andere patiënten via bijvoorbeeld een Facebookgroep. Onderling contact tussen patiënten via social media heeft namelijk vaak een positief effect op de relatie tussen patiënt en zorgverlener...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...