Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wetenschappelijke onderscheiding voor prof. dr. Jan Oosterhaven

22 juli 2013

Tijdens de 21e internationale input-output conferentie in Kitakyushu in Japan is prof. dr. Jan Oosterhaven (68) onderscheiden voor zijn wetenschappelijke verdiensten op het gebied van de input-output analyse. Prof. dr. Erik Dietzenbacher, president van de International Input-Output Association, reikte Oosterhaven de Fellowship Award penning uit.

Oosterhaven, emeritus hoogleraar ruimtelijke economie aan de Rijksuniversiteit Groningen, dankt de onderscheiding aan de vernieuwende en leidende rol die hij speelde bij de constructie en toepassing van regionale, interregionale en internationale input-output tabellen. Dergelijke tabellen tonen de onderlinge leveringen tussen verschillende sectoren, zoals de landbouw, de industrie en de diensten, zowel binnen als tussen regio´s en landen. Ze zijn onmisbaar bij het maken van voorspellingen van de effecten van bijvoorbeeld nieuwe bedrijfsvestigingen en infrastructuur- en milieumaatregelen.

In 2008 ontving Oosterhaven een vergelijkbare onderscheiding van de International Regional Science Association voor zijn wetenschappelijke en organisatorische bijdragen op dat terrein. In 2010 werd hij bij zijn afscheid als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen voor zijn wetenschappelijke verdiensten in den brede benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer informatie: prof. dr. Jan Oosterhaven
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!