Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

GUF-100 prijzen voor negen excellente studenten, Casper Hesp beste van het jaar

16 juli 2013

Student psychologie en sterrenkunde Casper Hesp is winnaar van de Student Excellence Award 2013 van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werd verkozen uit de negen winnaars van de GUF-100 prijzen, die aan de beste student van elke faculteit worden toegekend. Op vrijdag 5 juli 2013 werden de winnaars bekend gemaakt tijdens de Zomerceremonie, de officiële afsluiting van het academisch jaar.

De winnaars van de GUF-100 prijzen zijn (vlnr): Lennart Baardman (Faculteit Economie en Bedrijfskunde), Rick Pleijhuis (Faculteit Medische Wetenschappen), Björn Hoops (Faculteit Rechtsgeleerdheid), Paula Prenzel (Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen), Laurens Polgar (Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), Job de Grefte (Faculteit Wijsbegeerte), Casper Hesp (Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen) en, zittend rechts, Laura Vollmer (Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap). Niet op de foto: Anouk Baron (Faculteit der Letteren). Foto: Pjotr Wiesse
De winnaars van de GUF-100 prijzen zijn (vlnr): Lennart Baardman (Faculteit Economie en Bedrijfskunde), Rick Pleijhuis (Faculteit Medische Wetenschappen), Björn Hoops (Faculteit Rechtsgeleerdheid), Paula Prenzel (Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen), Laurens Polgar (Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), Job de Grefte (Faculteit Wijsbegeerte), Casper Hesp (Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen) en, zittend rechts, Laura Vollmer (Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap). Niet op de foto: Anouk Baron (Faculteit der Letteren). Foto: Pjotr Wiesse
Casper Hesp, winnaar van de Student Excellence Award 2013, ontvangt felicitaties van rector magnificus prof. dr. Elmer Sterken. Foto: Pjotr Wiesse
Casper Hesp, winnaar van de Student Excellence Award 2013, ontvangt felicitaties van rector magnificus prof. dr. Elmer Sterken. Foto: Pjotr Wiesse

Casper Hesp

Casper Hesp combineert zijn studie Psychologie met een studie Sterrenkunde. Hij excelleert in beide; zowel bij psychologie als bij sterrenkunde haalde hij op meerdere studie-onderdelen een tien. Daarnaast sport hij, volgt hij het Honours College en is actief in studentencommissies.

GUF-100 prijzen en Student Excellence Award

De GUF-100 prijzen voor excellerende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het GUF. Tot 2010 werden de prijzen bij ieder lustrum uitgereikt, maar het GUF en het College van Bestuur hebben besloten om vanaf dat jaar de prijzen jaarlijks uit te reiken. De University of Groningen Student Excellence Award is in 2009 voor het eerst uitgereikt, ter ere van de oprichting van het University of Groningen Honours College. De winnaar wordt gekozen uit de winnaars van de GUF-100 prijzen.

Aan elke GUF-100 prijs is een bedrag van 2500 euro verbonden, de winnaar van de Student Excellence Award krijgt 2500 euro extra.

Meer informatie

prof.dr. P.C. van der Kruit , voorzitter jury GUF-100 prijzen en de University of Groningen Excellence Award
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printView this page in: English

Meer nieuws