Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

RUG-team wint pleitwedstrijd Nederlandse Vereniging voor Europees Recht

01 juni 2013

Afgelopen vrijdag 31 mei wist het team van de RUG de landelijke finale van de pleitwedstrijd Nederlandse Vereniging voor Europees Recht te winnen. Gepleit werd aan de hand van een gecompliceerde casus waar belangrijke vragen van Europees mededingingsrecht en het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie aan de orde werden gesteld. In een zinderende finale werd het team van Nijmegen verslagen. Het Groningse team bestond uit Marieke Bosma, Nawal Bouayad, Hylke ten Bruggencate en Emil Verheul. Het team werd begeleid door prof. Jan Jans (Bestuursrecht) en prof. Hans Vedder (Mededingingsrecht).

De winnaars
De winnaars

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:19 januari 2024 13:11

Meer nieuws

 • 17 juli 2024

  Veni-beurzen voor tien onderzoekers

  Aan tien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend. De Veni-beurzen worden jaarlijks toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) en zijn...

 • 01 juli 2024

  Collectieve quizzes om kennisbehoud te verbeteren

  Nina Mileva, Universitair docent Publiek Internationaal Recht, vertelt over haar lesmethode gebaseerd op een korte herhalingsquiz, genaamd de 'Quick Review Quiz'

 • 18 juni 2024

  Onderzoekers maken demonstratierecht voor iedereen helder

  Wat houdt het recht om te demonstreren precies in? Wat mag en moet de overheid bij demonstraties doen, en welke rechten en plichten hebben demonstranten? Demonstratie-expert Berend Roorda krijgt vrijwel dagelijks vragen over dit onderwerp. Met een...