Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-team wint pleitwedstrijd Nederlandse Vereniging voor Europees Recht

01 juni 2013

Afgelopen vrijdag 31 mei wist het team van de RUG de landelijke finale van de pleitwedstrijd Nederlandse Vereniging voor Europees Recht te winnen. Gepleit werd aan de hand van een gecompliceerde casus waar belangrijke vragen van Europees mededingingsrecht en het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie aan de orde werden gesteld. In een zinderende finale werd het team van Nijmegen verslagen. Het Groningse team bestond uit Marieke Bosma, Nawal Bouayad, Hylke ten Bruggencate en Emil Verheul. Het team werd begeleid door prof. Jan Jans (Bestuursrecht) en prof. Hans Vedder (Mededingingsrecht).

De winnaars
De winnaars
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...