Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Extra Colloquium Computer Science, Professor Christos N. Schizas

17 mei 2013

Date:                           Friday, May 17th 2013

Speaker:                     Prof. Christos N. Schizas

Room:                         5161.0293 (Bernoulliborg)

Time:                         14:00-15:30      

Title: "Computational Intelligent Diagnostic Systems in Medicine"


Abstract:

Brief explanation of computational intelligence vs artificial intelligence. The medical eBased environment; electronic health record; dealing with very large medical databases. Real case studies involving prediction of fetal aneuploidies, and prediction of preeclampsia for pregnant women will be presented.

Brief CV:


http://www.cs.ucy.ac.cy/~schizas/

Dr Schizas is Professor of Computational Intelligence at the Department of Computer Science, University of Cyprus. He was Professor of Computer Information Systems at the University of Indianapolis (1989-1991). Since 1991 he has been with the Department of Computer Science, University of Cyprus. He served as Vice Rector of the University of Cyprus (2002-2006). His research interests include computational intelligence, medical informatics, eHealth, diagnostic and prognostic systems, modeling of cognitive systems and human brain activity, computational modelling of visual selective attention. He edited conference proceedings and served as associate editor of the journal Technology and Health Care, area editor of the journal IEEE Transactions on Information Technology in Biomedicine, and member of the editorial board of the journal Intelligent Systems, the Scientific World Journal, and the Journal of Intelligent and Fuzzy Systems. He is the founder of the Computational Intelligence laboratory of the University of Cyprus. He has taken part in European Commission initiatives for promoting the Information Society, especially the Euro-Mediterranean partnership.

Colloquium coordinators are Prof.dr. M. Aiello (e-mail : M.Aiello@rug.nl ) and

Prof.dr. M. Biehl (e-mail: M.Biehl@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/computerscience

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...