Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Extra Colloquium Computer Science, Professor Christos N. Schizas

17 mei 2013

Date:                           Friday, May 17th 2013

Speaker:                     Prof. Christos N. Schizas

Room:                         5161.0293 (Bernoulliborg)

Time:                         14:00-15:30      

Title: "Computational Intelligent Diagnostic Systems in Medicine"


Abstract:

Brief explanation of computational intelligence vs artificial intelligence. The medical eBased environment; electronic health record; dealing with very large medical databases. Real case studies involving prediction of fetal aneuploidies, and prediction of preeclampsia for pregnant women will be presented.

Brief CV:


http://www.cs.ucy.ac.cy/~schizas/

Dr Schizas is Professor of Computational Intelligence at the Department of Computer Science, University of Cyprus. He was Professor of Computer Information Systems at the University of Indianapolis (1989-1991). Since 1991 he has been with the Department of Computer Science, University of Cyprus. He served as Vice Rector of the University of Cyprus (2002-2006). His research interests include computational intelligence, medical informatics, eHealth, diagnostic and prognostic systems, modeling of cognitive systems and human brain activity, computational modelling of visual selective attention. He edited conference proceedings and served as associate editor of the journal Technology and Health Care, area editor of the journal IEEE Transactions on Information Technology in Biomedicine, and member of the editorial board of the journal Intelligent Systems, the Scientific World Journal, and the Journal of Intelligent and Fuzzy Systems. He is the founder of the Computational Intelligence laboratory of the University of Cyprus. He has taken part in European Commission initiatives for promoting the Information Society, especially the Euro-Mediterranean partnership.

Colloquium coordinators are Prof.dr. M. Aiello (e-mail : M.Aiello@rug.nl ) and

Prof.dr. M. Biehl (e-mail: M.Biehl@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/computerscience

Laatst gewijzigd:07 juni 2018 10:59

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...