Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Seminar 'Wetenschap midden in de samenleving'

27 mei 2013

Op donderdagmiddag 30 mei organiseren de Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen een middag vol presentatie van maatschappijgericht onderzoek, lezingen en debat. Deze bijeenkomst, het seminar Wetenschap midden in de samenleving, is toegankelijk voor iedereen die wil weten wat wetenschap voor de samenleving kan betekenen.

Zie voor een fraaie impressie van maatschappijgericht onderzoek de Unifocus-video Walking the light with piezo: Stroom opwekken terwijl je loopt. Het kan!

Onderzoek dicht bij huis

Het draait in dit seminar om onderzoek dat raakt aan het dagelijkse leven - kleinschalig onderzoek dicht bij huis. Soms letterlijk, zoals bij de verstening van tuinen of scenario’s voor vliegveld Eelde. Maar er valt ook te denken aan onderzoek naar leesgroepen, ondersteuning van mantelzorgers of oplossingen voor spellingsproblemen in het praktijkonderwijs.

Studenten presenteren aan de hand van meer dan twintig aansprekende posters onderzoek dat gedaan is op verzoek van maatschappelijke organisaties. Daarnaast zijn er deze middag interessante sprekers, waaronder de Commissaris van de Koning Max van den Berg.

Eigen vragen

Tijdens het seminar is ook aandacht voor de lustrumactie ‘400 vragen aan de RUG’. Het publiek zal uitgedaagd worden om samen tot vragen te komen die de universiteit in het lustrumjaar zal kunnen beantwoorden. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om uw vragen bij een wetenschapswinkel neer te leggen. Het seminar start om 13.00 uur en wordt gehouden in het Harmoniegebouw, Oude Kijk in ’t Jatstraat 26.

Zie ook de Unifocus-video over het onderzoek van studenten naar piëzomateriaal: Stroom opwekken terwijl je loopt

Meer informatie

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 16:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...