Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Seminar 'Wetenschap midden in de samenleving'

27 mei 2013

Op donderdagmiddag 30 mei organiseren de Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen een middag vol presentatie van maatschappijgericht onderzoek, lezingen en debat. Deze bijeenkomst, het seminar Wetenschap midden in de samenleving, is toegankelijk voor iedereen die wil weten wat wetenschap voor de samenleving kan betekenen.

Zie voor een fraaie impressie van maatschappijgericht onderzoek de Unifocus-video Walking the light with piezo: Stroom opwekken terwijl je loopt. Het kan!

Onderzoek dicht bij huis

Het draait in dit seminar om onderzoek dat raakt aan het dagelijkse leven - kleinschalig onderzoek dicht bij huis. Soms letterlijk, zoals bij de verstening van tuinen of scenario’s voor vliegveld Eelde. Maar er valt ook te denken aan onderzoek naar leesgroepen, ondersteuning van mantelzorgers of oplossingen voor spellingsproblemen in het praktijkonderwijs.

Studenten presenteren aan de hand van meer dan twintig aansprekende posters onderzoek dat gedaan is op verzoek van maatschappelijke organisaties. Daarnaast zijn er deze middag interessante sprekers, waaronder de Commissaris van de Koning Max van den Berg.

Eigen vragen

Tijdens het seminar is ook aandacht voor de lustrumactie ‘400 vragen aan de RUG’. Het publiek zal uitgedaagd worden om samen tot vragen te komen die de universiteit in het lustrumjaar zal kunnen beantwoorden. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om uw vragen bij een wetenschapswinkel neer te leggen. Het seminar start om 13.00 uur en wordt gehouden in het Harmoniegebouw, Oude Kijk in ’t Jatstraat 26.

Zie ook de Unifocus-video over het onderzoek van studenten naar piëzomateriaal: Stroom opwekken terwijl je loopt

Meer informatie

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 16:42

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...