Congres: Dader en Slachtoffer, 6 juni 2013

06 april 2013

Mensen die een geweldsmisdrijf hebben gepleegd, zijn eerder in hun leven vaak ook zélf misbruikt, mishandeld, of verwaarloosd. Omgekeerd maken mensen met complexe traumastoornissen zich soms schuldig aan verwaarlozing of mishandeling van hun eigen kinderen. Anders gezegd; daders zijn vaak ook slachtoffer. En slachtoffers ook dader.

In de hulpverlening bestaat de behandeling van daders en slachtoffers uit twee grotendeels gescheiden domeinen. De forensische psychiatrie richt zich vrijwel uitsluitend op het verkeerde gedrag van delinquenten (daders), terwijl behandelingen in traumacentra en praktijken zich vooral richten op het slachtofferschap van getraumatiseerde mensen (slachtoffers).

Het congres Dader  Slachtoffer daagt deelnemers uit de tegenstelling te overstijgen. Het congres slaat bruggen tussen twee grotendeels gescheiden professionele werelden.

• Voor wetenschappers en professionals uit de forensische en traumahulpverlening.

• Accreditatie is aangevraagd bij NVvP, FGzP, VGCt, NIP, V&VN.

• Meer info over programma, seminars en kosten: www.ppo-opleidingen.nl

Hanze Plaza, Protonstraat 16,
9743 AL Groningen