Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Public Lecture by Prof. James Robinson from Harvard University

08 april 2013

On 8 April Professor James Robinson from Harvard University will be our next guest lecturer in the Maddison Lecture series in Economic History and Development. The topic of this lecture will be: "Why is Africa Poor?" The subject of Africa's economic development is currently one of the focal points of research projects within the GGDC, hence this lecture comes at an opportune moment.

James Robinson is David Florence Professor of Government at Harvard University and, together with Daron Acemoglu, author of the book 'Why Nations Fail', published in 2012. His research interests are in comparative economic and political development with a focus on the long-run with a particular interest in Latin America and Sub-Saharan Africa.

The event takes place between 15:30 and 17:15 on Monday 8 April in the Senaatskamer, Academy building. The topic should be very interesting for everyone in GGDC.

Laatst gewijzigd:10 november 2016 13:37

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...