Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Public Lecture by Prof. James Robinson from Harvard University

08 april 2013

On 8 April Professor James Robinson from Harvard University will be our next guest lecturer in the Maddison Lecture series in Economic History and Development. The topic of this lecture will be: "Why is Africa Poor?" The subject of Africa's economic development is currently one of the focal points of research projects within the GGDC, hence this lecture comes at an opportune moment.

James Robinson is David Florence Professor of Government at Harvard University and, together with Daron Acemoglu, author of the book 'Why Nations Fail', published in 2012. His research interests are in comparative economic and political development with a focus on the long-run with a particular interest in Latin America and Sub-Saharan Africa.

The event takes place between 15:30 and 17:15 on Monday 8 April in the Senaatskamer, Academy building. The topic should be very interesting for everyone in GGDC.

Laatst gewijzigd:10 november 2016 13:37

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....