Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Prof. dr. Ben Feringa zondag in Labyrint over moleculaire motor

27 maart 2013
Prof. dr. Ben Feringa
Prof. dr. Ben Feringa

Prof. dr. Ben Feringa is zondag 31 maart te gast in het TV-programma Labyrint. Labyrint duikt in deze aflevering in de wereld van de nanotechnologie, biomedische technologie en embryologie.

Labyrint verkent onder meer wat er allemaal mogelijk is met moleculen die zichzelf ordenen tot een soort raketjes. Ooit zullen dat soort systemen een lading medicijnen precies af kunnen leveren op plekken in het lichaam waar en wanneer ze nodig zijn. Ben Feringa, ontdekker van de moleculaire motor, legt uit hoe je autootjes op nanoschaal kunt bouwen en zelfs kunt besturen. Wat dat laatste ooit allemaal mogelijk maakt, laat zich nog raden.

Labyrint, Zondag 31 maart, Ned. 2, 19.50

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 02:14

Meer nieuws

 • 08 juli 2020

  Piekopvang in Groningen voorbereid voor internationale studenten

  Aan het einde van de zomer komen er naast veel Nederlandse studenten ook internationale studenten naar Groningen om voor kortere of langere tijd te studeren aan de Hanzehogeschool Groningen (HG) of de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Vanwege de...

 • 01 juli 2020

  Sander de Hosson Alumnus van het Jaar 2019

  Longarts Sander de Hosson is door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot Alumnus van het Jaar 2019. Hij ontvangt de prijs voor de indringende wijze waarop hij aandacht vraagt voor de emotionele kant van de palliatieve zorg en voor het onder...

 • 01 juli 2020

  Gratamaprijs 2020 voor Ymkje Anna de Vries

  De Gratama Wetenschapsprijs 2020 is toegekend aan dr. Ymkje Anna de Vries, verbonden aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG. Zij is opgeleid in de neuro-, klinische en psychosociale wetenschappen, aan drie Groningse...