Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Prof. dr. Ben Feringa zondag in Labyrint over moleculaire motor

27 maart 2013
Prof. dr. Ben Feringa
Prof. dr. Ben Feringa

Prof. dr. Ben Feringa is zondag 31 maart te gast in het TV-programma Labyrint. Labyrint duikt in deze aflevering in de wereld van de nanotechnologie, biomedische technologie en embryologie.

Labyrint verkent onder meer wat er allemaal mogelijk is met moleculen die zichzelf ordenen tot een soort raketjes. Ooit zullen dat soort systemen een lading medicijnen precies af kunnen leveren op plekken in het lichaam waar en wanneer ze nodig zijn. Ben Feringa, ontdekker van de moleculaire motor, legt uit hoe je autootjes op nanoschaal kunt bouwen en zelfs kunt besturen. Wat dat laatste ooit allemaal mogelijk maakt, laat zich nog raden.

Labyrint, Zondag 31 maart, Ned. 2, 19.50

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 10:35

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 15 mei 2019

  Adviezen Van Rijn raken RUG hard

  De adviezen van de Commissie Van Rijn met betrekking tot de bekostiging van het hoger onderwijs hebben voor de RUG als brede klassieke universiteit grote gevolgen. De voorgestelde verschuiving van geld ten gunste van bèta-techniek gaat ten koste van...

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.