Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. dr. Ben Feringa zondag in Labyrint over moleculaire motor

27 maart 2013
Prof. dr. Ben Feringa
Prof. dr. Ben Feringa

Prof. dr. Ben Feringa is zondag 31 maart te gast in het TV-programma Labyrint. Labyrint duikt in deze aflevering in de wereld van de nanotechnologie, biomedische technologie en embryologie.

Labyrint verkent onder meer wat er allemaal mogelijk is met moleculen die zichzelf ordenen tot een soort raketjes. Ooit zullen dat soort systemen een lading medicijnen precies af kunnen leveren op plekken in het lichaam waar en wanneer ze nodig zijn. Ben Feringa, ontdekker van de moleculaire motor, legt uit hoe je autootjes op nanoschaal kunt bouwen en zelfs kunt besturen. Wat dat laatste ooit allemaal mogelijk maakt, laat zich nog raden.

Labyrint, Zondag 31 maart, Ned. 2, 19.50

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 10:35

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...