Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

In silico inference versus in vivo reality: the molecular ecology and conservation genetics of marine mammals

26 februari 2013

Oratie: dhr. prof.dr. P.J. Palsbøll,16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Titel: In silico inference versus in vivo reality: the molecular ecology and conservation genetics of marine mammals

Leeropdracht: Mariene biologie

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

De oratie van prof.dr. Per Palsbøll gaat over genetische analyse bij het bestuderen van de ecologie en het in stand houden van zeezoogdieren. De hoogleraar mariene biologie geeft een aantal problemen en mogelijke oplossingen voor de toepassing van genetische analyse. DNA-analyse wordt tegenwoordig veel gebruikt voor het bestuderen van de evolutie, ecologie en instandhouding van natuurlijke flora- en faunapopulaties. Dat heeft al geleid tot waardevolle inzichten in de ontwikkeling en de huidige ecologie van natuurlijke populaties. Het interpreteren van genetische gegevens is echter lastig en moet zorgvuldig gebeuren om te voorkomen dat onjuiste conclusies worden getrokken; conclusies die mogelijk de instandhouding van bedreigde soorten in gevaar zouden kunnen brengen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:43

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...