Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Polymer light-emitting diodes with doped charge transport layers

18 februari 2013

Promotie: dhr. M. Lu, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Polymer light-emitting diodes with doped charge transport layers

Promotor(s): prof.dr.ir. P.W.M. Blom

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Nieuwe productiemethoden voor polymeer LEDs

De huidige generatie polymeer LEDs (PLEDs) bevat slechts één enkele actieve laag waarin alle fysische processen zich afspelen: ladingsinjectie, -transport en -recombinatie. Vanwege de typische lage mobiliteit van lichtemitterende polymeren moeten devices met zeer dunne lagen van rond de 100 nm worden gefabriceerd.

Het blijkt echter moeilijk om uniforme lagen van 100 nm in bulk te fabriceren. Productietechnieken als inkjet- en roll-to-roll-printen zijn niet erg geschikt voor het vervaardigen van lagen van deze dikte. Een veel voorkomend probleem is een hoge gevoeligheid voor kortsluiting.

Een manier om deze problemen op te lossen is de toepassing van meerlaags PLEDs, met meerdere injectielagen die apart verantwoordelijk zijn voor elektronen- en gateninjectie en voor het opsluiten van ladingen in de emitterende laag. Met behulp van dotering kunnen deze lagen hooggeleidend worden gemaakt, waardoor dikkere lagen mogelijk worden, die minder gevoelig zijn voor kortsluitingen.

Milo Lu (China, 1979) studeerde nanoscience in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute for Advanced Materials (afdeling Molecular Electronics) en gefinancierd door het Dutch Polymer Institute. Lu gaat door als postdoc in Zweden.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:43
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...