Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Polymer light-emitting diodes with doped charge transport layers

18 februari 2013

Promotie: dhr. M. Lu, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Polymer light-emitting diodes with doped charge transport layers

Promotor(s): prof.dr.ir. P.W.M. Blom

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Nieuwe productiemethoden voor polymeer LEDs

De huidige generatie polymeer LEDs (PLEDs) bevat slechts één enkele actieve laag waarin alle fysische processen zich afspelen: ladingsinjectie, -transport en -recombinatie. Vanwege de typische lage mobiliteit van lichtemitterende polymeren moeten devices met zeer dunne lagen van rond de 100 nm worden gefabriceerd.

Het blijkt echter moeilijk om uniforme lagen van 100 nm in bulk te fabriceren. Productietechnieken als inkjet- en roll-to-roll-printen zijn niet erg geschikt voor het vervaardigen van lagen van deze dikte. Een veel voorkomend probleem is een hoge gevoeligheid voor kortsluiting.

Een manier om deze problemen op te lossen is de toepassing van meerlaags PLEDs, met meerdere injectielagen die apart verantwoordelijk zijn voor elektronen- en gateninjectie en voor het opsluiten van ladingen in de emitterende laag. Met behulp van dotering kunnen deze lagen hooggeleidend worden gemaakt, waardoor dikkere lagen mogelijk worden, die minder gevoelig zijn voor kortsluitingen.

Milo Lu (China, 1979) studeerde nanoscience in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute for Advanced Materials (afdeling Molecular Electronics) en gefinancierd door het Dutch Polymer Institute. Lu gaat door als postdoc in Zweden.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:43

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...