Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Polymer light-emitting diodes with doped charge transport layers

18 februari 2013

Promotie: dhr. M. Lu, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Polymer light-emitting diodes with doped charge transport layers

Promotor(s): prof.dr.ir. P.W.M. Blom

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Nieuwe productiemethoden voor polymeer LEDs

De huidige generatie polymeer LEDs (PLEDs) bevat slechts één enkele actieve laag waarin alle fysische processen zich afspelen: ladingsinjectie, -transport en -recombinatie. Vanwege de typische lage mobiliteit van lichtemitterende polymeren moeten devices met zeer dunne lagen van rond de 100 nm worden gefabriceerd.

Het blijkt echter moeilijk om uniforme lagen van 100 nm in bulk te fabriceren. Productietechnieken als inkjet- en roll-to-roll-printen zijn niet erg geschikt voor het vervaardigen van lagen van deze dikte. Een veel voorkomend probleem is een hoge gevoeligheid voor kortsluiting.

Een manier om deze problemen op te lossen is de toepassing van meerlaags PLEDs, met meerdere injectielagen die apart verantwoordelijk zijn voor elektronen- en gateninjectie en voor het opsluiten van ladingen in de emitterende laag. Met behulp van dotering kunnen deze lagen hooggeleidend worden gemaakt, waardoor dikkere lagen mogelijk worden, die minder gevoelig zijn voor kortsluitingen.

Milo Lu (China, 1979) studeerde nanoscience in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute for Advanced Materials (afdeling Molecular Electronics) en gefinancierd door het Dutch Polymer Institute. Lu gaat door als postdoc in Zweden.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:43
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...