Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Flinke subsidie voor Parkinson onderzoek

20 februari 2013

Een samenwerkingsverband van onderzoekers waarvan de Groningse celbiologen Arjan Kortholt en Peter van Haastert deel uitmaken, krijgt een subsidie van 1.300.000 dollar van de Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research. Het deel van het budget dat de Groningse onderzoekers kunnen besteden, bedraagt ongeveer 350.000 dollar.

Doel van het project is de driedimensionale structuur en het werkingsmechanisme van het eiwit LRRK2 te bepalen. Mutaties in het gen voor dit eiwit worden in verband gebracht met erfelijke vormen van de ziekte van Parkinson. De onderzoekers verwachten meer inzicht te krijgen in het ontstaan van Parkinson en hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van medicijnen.

Het onderzoek van de Groningse groep wordt uitgevoerd samen met het Max Planck Instituut in Dortmund. Het ‘LRRK2 Biological structure and function’ consortium bestaat verder uit onderzoekers van Emerald Biostructures, Helmholtz Zentrum Muenchen, SomaLogic en de Mount Sinai School of Medicine.

Meer informatie:

Science LinX

Recent artikel over het onderzoek in PNAS

Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printView this page in: English

Meer nieuws