Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Justin Kroesen Docent van het Jaar, Bert Otten wint publieksprijs

07 februari 2013

Justin Kroesen, docent Kunstgeschiedenis van het Christendom, is de winnaar van de juryprijs van de Docent van het Jaarverkiezing. Bewegingswetenschapper Bert Otten won de beide publieksprijzen. Op hem werden zowel vanuit de zaal als via het web de meeste stemmen uitgebracht .

De presentatie van Justin Kroesen was volgens de jury 'accuraat, vertoonde kop en staart, was ‘onderzoeksgedreven’ en werd gekenmerkt door veel passie'. Kroesen liet zien hoe een goede waarnemer veel over de geschiedenis te weten kan komen door het zorgvuldig oude kerkinterieurs te bestuderen. Hij nam de hoofdprijs, een kunstwerk en een envelop met 7.500 euro, mee naar huis en mag bovendien een module voor het Honours College ontwikkelen.

Bert Otten gaf een college over de fenomenale prestatie die turner Epke Zonderland tijdens de laatste Olympische Spelen aan de rekstok ten beste gaf. Het onderzoek van Otten had direct succes. Een week nadat hij de resultaten aan Epke Zonderland had laten zien, kon turner en RUG-student geneeskunde Zonderland al een vierde, extra vluchtbeweging maken.

Otten was vrijdag 8 februari met zijn verhaal te gast in een aflevering van de De Wereld Leert Door, zie DWLD.

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:58

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...