Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Justin Kroesen Docent van het Jaar, Bert Otten wint publieksprijs

07 februari 2013

Justin Kroesen, docent Kunstgeschiedenis van het Christendom, is de winnaar van de juryprijs van de Docent van het Jaarverkiezing. Bewegingswetenschapper Bert Otten won de beide publieksprijzen. Op hem werden zowel vanuit de zaal als via het web de meeste stemmen uitgebracht .

De presentatie van Justin Kroesen was volgens de jury 'accuraat, vertoonde kop en staart, was ‘onderzoeksgedreven’ en werd gekenmerkt door veel passie'. Kroesen liet zien hoe een goede waarnemer veel over de geschiedenis te weten kan komen door het zorgvuldig oude kerkinterieurs te bestuderen. Hij nam de hoofdprijs, een kunstwerk en een envelop met 7.500 euro, mee naar huis en mag bovendien een module voor het Honours College ontwikkelen.

Bert Otten gaf een college over de fenomenale prestatie die turner Epke Zonderland tijdens de laatste Olympische Spelen aan de rekstok ten beste gaf. Het onderzoek van Otten had direct succes. Een week nadat hij de resultaten aan Epke Zonderland had laten zien, kon turner en RUG-student geneeskunde Zonderland al een vierde, extra vluchtbeweging maken.

Otten was vrijdag 8 februari met zijn verhaal te gast in een aflevering van de De Wereld Leert Door, zie DWLD.

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:58
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....