Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Palladium catalyzed carbon-carbon bond formation under reductive, oxidative and redox neutral conditions

07 januari 2013

Promotie: dhr. A.L.N.R. Gottumukkala, 12.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Palladium catalyzed carbon-carbon bond formation under reductive, oxidative and redox neutral conditions

Promotor(s): prof.dr.ir. A.J. Meinaard, prof.dr. J.G. de Vries

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Palladium-gekatalyseerde reacties

De constructie van koolstof-koolstof bindingen is cruciaal voor de organische chemie. De komst van overgangsmetaal katalyse in organische synthese heeft een grote bijdrage gehad aan de ontwikkeling van nieuwe reacties, die de combinatie van organische moleculen met een variatie aan condities, posities en functies toestaan. In de afgelopen jaren heeft palladium (Pd) daar een bijzonder prominente rol in gespeeld, met name in betrekking tot de reacties die het kan katalyseren onder reducerence, oxiderende en redox neutrale condities.

Aditya Gottumukkala (India, 1985) voerde zijn onderzoek uit bij het Stratingh Institute for Chemistry. Gottumukkala gaat door als postdoc onderzoeker bij het Lawrence Berkeley National Laboratory (VS).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:43
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...