Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Palladium catalyzed carbon-carbon bond formation under reductive, oxidative and redox neutral conditions

07 januari 2013

Promotie: dhr. A.L.N.R. Gottumukkala, 12.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Palladium catalyzed carbon-carbon bond formation under reductive, oxidative and redox neutral conditions

Promotor(s): prof.dr.ir. A.J. Meinaard, prof.dr. J.G. de Vries

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Palladium-gekatalyseerde reacties

De constructie van koolstof-koolstof bindingen is cruciaal voor de organische chemie. De komst van overgangsmetaal katalyse in organische synthese heeft een grote bijdrage gehad aan de ontwikkeling van nieuwe reacties, die de combinatie van organische moleculen met een variatie aan condities, posities en functies toestaan. In de afgelopen jaren heeft palladium (Pd) daar een bijzonder prominente rol in gespeeld, met name in betrekking tot de reacties die het kan katalyseren onder reducerence, oxiderende en redox neutrale condities.

Aditya Gottumukkala (India, 1985) voerde zijn onderzoek uit bij het Stratingh Institute for Chemistry. Gottumukkala gaat door als postdoc onderzoeker bij het Lawrence Berkeley National Laboratory (VS).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:43
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...