Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Palladium catalyzed carbon-carbon bond formation under reductive, oxidative and redox neutral conditions

07 januari 2013

Promotie: dhr. A.L.N.R. Gottumukkala, 12.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Palladium catalyzed carbon-carbon bond formation under reductive, oxidative and redox neutral conditions

Promotor(s): prof.dr.ir. A.J. Meinaard, prof.dr. J.G. de Vries

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Palladium-gekatalyseerde reacties

De constructie van koolstof-koolstof bindingen is cruciaal voor de organische chemie. De komst van overgangsmetaal katalyse in organische synthese heeft een grote bijdrage gehad aan de ontwikkeling van nieuwe reacties, die de combinatie van organische moleculen met een variatie aan condities, posities en functies toestaan. In de afgelopen jaren heeft palladium (Pd) daar een bijzonder prominente rol in gespeeld, met name in betrekking tot de reacties die het kan katalyseren onder reducerence, oxiderende en redox neutrale condities.

Aditya Gottumukkala (India, 1985) voerde zijn onderzoek uit bij het Stratingh Institute for Chemistry. Gottumukkala gaat door als postdoc onderzoeker bij het Lawrence Berkeley National Laboratory (VS).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:43
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...