Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

The development of novel biodegradable polymeric biomaterials for use in the repair of damaged intervertebral discs

10 december 2012

Promotie: dhr. S. Sharifi, 12.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: The development of novel biodegradable polymeric biomaterials for use in the repair of damaged intervertebral discs

Promotor(s): prof.dr. D.W. Grijpma

Faculteit: Medische wetenschappen

Meer inzicht in complexiteit van lage rugpijn

In de westerse geïndustrialiseerde landen komt veel lage rugpijn (LRP) voor. LRP wordt veelal veroorzaakt door verwondingen aan de tussenwervelschijven (IVD), hetzij door kleine scheuren in het buitenste deel ervan, hetzij door uitsteeksels van het binnenste gedeelte ervan. Huidige behandelingen zijn ingewikkeld, niet praktisch en nemen de oorzaak niet weg, maar verlichten alleen de symptomen.

Shariar Sharifi ging op zoek naar mogelijkheden om de oorzaak van LRP aan te pakken, door de schade aan de IVD’s te herstellen. Zijn proefschrift behandelt strategieën op basis van biomateriaal voor het veilig afdichten van een hernia en het inzetten van een tissue engineering constructie voor het annulus fibrosus weefsel. De promovendus ontwikkelde en testte vier verschillende soorten resorbeerbare biomaterialen. De resultaten vergroten het inzicht in de complexiteit van LRP. Sharifi brengt de belangrijkste uitdagingen bij het ontwikkelen van strategieën en materialen voor onmiddellijk herstel van de IVD-stabiliteit na een hernia in kaart. Deze bevindingen kunnen onderzoekers helpen bij het ontwerpen van efficiëntere, op biomaterialen gebaseerde systemen voor behandeling van lage rugpijn.

Shariar Sharifi (Iran, 1977) studeerde Biomedische Technologie in Teheran. Hij verrichtte zijn onderzoek aan de afdeling Biomedical Engineering van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en binnen het BioMedical Materials program.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws