Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Milde variant legionellabacterie in Researchlab

09 november 2012

Bij een reguliere controle is de legionellabacterie aangetroffen in een wasbakje in het Researchlab van de Rijksuniversiteit Groningen/het UMCG. Het gaat om een milde variant, de legionella non pneumophila. De bacterie leidt niet tot gezondheidsrisico’s voor medewerkers. In het gebouw vindt geen patiëntenzorg plaats. De waterleiding van het Researchlab is gescheiden van de waterleiding van het UMCG.

Na de vondst van de bacterie is het wasbakje direct afgesloten. Ook is gestart met het thermisch reinigen van het wasbakje en de leiding. De komende dagen wordt in de omgeving van het wasbakje nader preventief onderzoek uitgevoerd door middel van kweken. De werkzaamheden in het Researchlab vinden gewoon doorgang.

De meting in het Researchlab maakt deel uit van een reguliere controle op diverse plaatsen in het gebouwencomplex aan de Antonius Deusinglaan 1 van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

 • 09 oktober 2018

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad?

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad? Een opinieartikel van prof. Brigit Toebes en dr. Machteld Hylkema.