Milde variant legionellabacterie in Researchlab

09 november 2012

Bij een reguliere controle is de legionellabacterie aangetroffen in een wasbakje in het Researchlab van de Rijksuniversiteit Groningen/het UMCG. Het gaat om een milde variant, de legionella non pneumophila. De bacterie leidt niet tot gezondheidsrisico’s voor medewerkers. In het gebouw vindt geen patiëntenzorg plaats. De waterleiding van het Researchlab is gescheiden van de waterleiding van het UMCG.

Na de vondst van de bacterie is het wasbakje direct afgesloten. Ook is gestart met het thermisch reinigen van het wasbakje en de leiding. De komende dagen wordt in de omgeving van het wasbakje nader preventief onderzoek uitgevoerd door middel van kweken. De werkzaamheden in het Researchlab vinden gewoon doorgang.

De meting in het Researchlab maakt deel uit van een reguliere controle op diverse plaatsen in het gebouwencomplex aan de Antonius Deusinglaan 1 van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28