Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Milde variant legionellabacterie in Researchlab

09 november 2012

Bij een reguliere controle is de legionellabacterie aangetroffen in een wasbakje in het Researchlab van de Rijksuniversiteit Groningen/het UMCG. Het gaat om een milde variant, de legionella non pneumophila. De bacterie leidt niet tot gezondheidsrisico’s voor medewerkers. In het gebouw vindt geen patiëntenzorg plaats. De waterleiding van het Researchlab is gescheiden van de waterleiding van het UMCG.

Na de vondst van de bacterie is het wasbakje direct afgesloten. Ook is gestart met het thermisch reinigen van het wasbakje en de leiding. De komende dagen wordt in de omgeving van het wasbakje nader preventief onderzoek uitgevoerd door middel van kweken. De werkzaamheden in het Researchlab vinden gewoon doorgang.

De meting in het Researchlab maakt deel uit van een reguliere controle op diverse plaatsen in het gebouwencomplex aan de Antonius Deusinglaan 1 van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...