Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Emotions and identification in interactive groups

29 november 2012

Promotie: mw. A.J. Day, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Emotions and identification in interactive groups

Promotor(s): prof.dr. T. Postmes

Faculteit: Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Emoties belangrijk bij groepsprocessen en -uitkomsten

Het onderzoek van Andrea Day laat zien dat groepsemoties belangrijk zijn voor groepsprocessen en ‐uitkomsten. Zij richtte zich op de veelzijdige relaties die in interactieve groepen bestaan tussen groepsidentificatie, emoties en groepsprocessen. Daaruit blijkt hoe onze verbondenheid met de groep bepaalt hoe we ons in onze groep voelen. Day laat zien hoe groepsidentificatie en emotie in wisselwerking met elkaar invloed uitoefenen op hoe groepsleden informatie verwerken en tot groepsbeslissingen komen. Ook toont ze het niet‐statische karakter van emoties binnen groepen aan, zoals die zich tijdens groepsinteracties ontwikkelen en belangrijke groepsuitkomsten bepalen.

Andrea Day (Ipswich,UK, 1981) studeerde aan Brunel University, UK, waar zij ook haar promotieonderzoek deed. Het werd gefinancierd door Brunel University, Exeter University en de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is nu statistisch onderzoeker bij de Britse regering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42

Meer nieuws