Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Compilatie uitreiking eredoctoraat en dankwoord Desmond Tutu nu online (video's)

02 oktober 2012

‘Goedemiddag leden van deze prachtige universiteit, nu mijn universiteit.’ Emeritus-aartsbisschop Desmond Tutu ontving op maandag 24 september in de Martinikerk een eredoctoraat van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn dankwoord maakte grote indruk op de aanwezigen. Hij vertelde over zijn werk als voorzitter van de verzoeningscommissie. ‘Ik was bang dat het iedereen bitter zou maken, maar dat deed het niet. Ik heb groot ontzag gekregen voor het mededogen waartoe mensen in staat zijn.’

Zie:

 • video dankwoord Tutu
 • video samenvatting bijeenkomst Martinikerk
Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:30

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...