Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Compilatie uitreiking eredoctoraat en dankwoord Desmond Tutu nu online (video's)

02 oktober 2012

‘Goedemiddag leden van deze prachtige universiteit, nu mijn universiteit.’ Emeritus-aartsbisschop Desmond Tutu ontving op maandag 24 september in de Martinikerk een eredoctoraat van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn dankwoord maakte grote indruk op de aanwezigen. Hij vertelde over zijn werk als voorzitter van de verzoeningscommissie. ‘Ik was bang dat het iedereen bitter zou maken, maar dat deed het niet. Ik heb groot ontzag gekregen voor het mededogen waartoe mensen in staat zijn.’

Zie:

  • video dankwoord Tutu
  • video samenvatting bijeenkomst Martinikerk
Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws