Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Paul Tiesinga - Microcircuit motifs in health and disease

09 oktober 2012
Recent neuroimaging experiments have shown not only structural network differences between patients suffering from psychiatric illnesses and control subjects, but also differences in their large scale network dynamics. The link between local circuit abnormalities due to psychiatric illnesses and corresponding behavioural symptoms has not yet been explored extensively, but the combination of theoretical and optogenetical approaches promises to make rapid progress in addressing this question. I will review the role of oscillatory dynamics generated by microcircuit motifs in cognitive processes and indicate how defects in these motifs caused by psychiatric illnesses could affect cognition.
Laatst gewijzigd:31 mei 2018 16:05
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...