Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Paul Tiesinga - Microcircuit motifs in health and disease

09 oktober 2012
Recent neuroimaging experiments have shown not only structural network differences between patients suffering from psychiatric illnesses and control subjects, but also differences in their large scale network dynamics. The link between local circuit abnormalities due to psychiatric illnesses and corresponding behavioural symptoms has not yet been explored extensively, but the combination of theoretical and optogenetical approaches promises to make rapid progress in addressing this question. I will review the role of oscillatory dynamics generated by microcircuit motifs in cognitive processes and indicate how defects in these motifs caused by psychiatric illnesses could affect cognition.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...