Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Paul Tiesinga - Microcircuit motifs in health and disease

09 oktober 2012
Recent neuroimaging experiments have shown not only structural network differences between patients suffering from psychiatric illnesses and control subjects, but also differences in their large scale network dynamics. The link between local circuit abnormalities due to psychiatric illnesses and corresponding behavioural symptoms has not yet been explored extensively, but the combination of theoretical and optogenetical approaches promises to make rapid progress in addressing this question. I will review the role of oscillatory dynamics generated by microcircuit motifs in cognitive processes and indicate how defects in these motifs caused by psychiatric illnesses could affect cognition.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...