Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jongeren aan de schandpaal

30 oktober 2012

Tientallen jongeren die actief waren betrokken bij de rellen in Haren komen herkenbaar in het Avro–programma Opsporing Verzocht. Het plaatsen van beelden van verdachten is al vele jaren ingeburgerd, constateert Nico Kwakman, universitair docent strafrecht. Vergeleken met de ons omringende landen zijn we in Nederland altijd terughoudend geweest met het tonen van beelden van verdachten, reageert Jan Brouwer, hoogleraar rechtswetenschappen. Kees de Vey Mestdagh, hoofd Centrum voor Recht en ICT, meent dat de politiek in algemene zin verantwoording moet afleggen over het vertoningsbeleid van dit soort beelden. Lees het artikel in het Dagblad van het Noorden.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...