Jongeren aan de schandpaal

30 oktober 2012

Tientallen jongeren die actief waren betrokken bij de rellen in Haren komen herkenbaar in het Avro–programma Opsporing Verzocht. Het plaatsen van beelden van verdachten is al vele jaren ingeburgerd, constateert Nico Kwakman, universitair docent strafrecht. Vergeleken met de ons omringende landen zijn we in Nederland altijd terughoudend geweest met het tonen van beelden van verdachten, reageert Jan Brouwer, hoogleraar rechtswetenschappen. Kees de Vey Mestdagh, hoofd Centrum voor Recht en ICT, meent dat de politiek in algemene zin verantwoording moet afleggen over het vertoningsbeleid van dit soort beelden. Lees het artikel in het Dagblad van het Noorden.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34