Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG geprezen voor haar diversiteitsbeleid

15 oktober 2012

De RUG heeft in de Monitor Talent naar de Top een compliment gekregen als een aansprekend voorbeeld van een instelling met een ‘compleet diversiteitsbeleid’.

De Monitor rapporteert jaarlijks over de voortgang van het aantal vrouwen in de top van de 203 bedrijven die het Charter Talent naar de Top hebben ondertekend. De RUG is daar een van. De monitor wordt uitgebracht door het Sociaal Cultureel Planbureau en de Commissie Monitoring Talent naar de Top. De monitor is 8 oktober aangeboden aan minister Marja van Bijsterveldt, verantwoordelijk voor emancipatiebeleid.

Diversiteitsbeleid

In een duurzaam en compleet diversiteitsbeleid spelen zes succesfactoren samen een belangrijke rol, aldus de Monitor. Het gaat om:

 • vaststellen hoeveel vrouwen men in de top en subtop wil;
 • bijhouden van veranderingen hierin;
 • voeren van een m/v diversiteitsbeleid vanuit de top van de organisatie;
 • ook op afdelingsniveau afspraken maken;
 • inzetten van HR-instrumenten ter ondersteuning;
 • actieve in- en externe communicatie over diversiteitsbeleid.

Voor meer informatie zie www.commissiemonitoring.nl of www.talentnaardetop.nl.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...