Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wendy Schrama benoemd tot hoogleraar Personen-, familie- en jeugdrecht

12 september 2012
Prof. W.M. Schrama
Prof. W.M. Schrama

Mr. Wendy Schrama is per 1 augustus 2012 aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid benoemd tot bijzonder hoogleraar Personen-, familie- en jeugdrecht, vanwege de Stichting Personen-, familie- en jeugdrecht. De leerstoel is ondergebracht bij de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

De maatschappelijke betekenis van dit brede rechtsgebied is groot. Het bestrijkt onderwerpen als echtscheiding, huwelijk en huwelijksvermogensrecht, alimentatie, afstammingsrecht en ouderlijk gezag, pleeg- en stiefouderschap, naamrecht, ongehuwd samenleven, meerderjarigenbescherming en het daarbij relevante procesrecht.

Wendy Schrama (Helmond, 1973) studeerde in 1997 cum laude af aan de Universiteit Utrecht, alwaar ze in 2004 promoveerde op een dissertatie getiteld 'De niet-huwelijkse samenleving in het Nederlandse en Duitse recht'. Hiervoor ontving ze de Nederlands-Duitse Juristenprijs 2005.

Schrama is thans werkzaam als senior onderzoeker bij het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum, alwaar ze empirisch-juridisch onderzoek op het terrein van het civiele recht aanstuurt en verricht. Tevens is zij honorair universitair hoofddocent bij UCERF, Molengraaff Instituut voor Privaatrecht, Universiteit Utrecht. Eerder was zij daar werkzaam als docent/onderzoeker bij de sectie internationaal privaatrecht, rechtsvergelijking en familierecht en als universitair hoofddocent familierecht. In 2009-2010 was zij als tijdelijk gasthoogleraar op de TPR-leerstoel verbonden aan de Universiteit van Antwerpen.

Meer informatie over Wendy Schrama

Laatst gewijzigd:13 juli 2017 14:01
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...