Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Internationaal vermaard socioloog Helmut Willke spreekt op symposium in Groningen

28 september 2012

Ter ere van het afscheid van Jaap den Hollander, docent van de afdeling Geschiedenis, wordt op 28 september een symposium georganiseerd over zijn vakgebied geschiedenis en theorie. Den Hollander heeft de afgelopen vier decennia honderden historici in het vak geschiedenis geïntroduceerd en begeleid. Speciale gast is de internationaal gerenommeerde socioloog Helmut Willke. Hij verzorgt een lezing over 'The historian as a symbolical analyst'; over de relatie tussen systeemtheorie en geschiedbeoefening. Daarna spreken Frank Ankersmit, Marijn Molema, Rik Peters en tot slot Jaap den Hollander zelf.

Helmut Willke, werkzaam aan de Zeppelin Universität in Friedrichhafen, is één van de belangrijkste sociale wetenschappers van deze tijd. Afkomstig uit de beroemde Bielefelder school waar hij tot 2002 doceerde, heeft hij internationaal naam gemaakt in de systeemtheorie, staatstheorie en in de theorie van de global governance. Over deze onderwerpen heeft hij talloze publicaties op zijn naam staan waaronder het driedelige standaardwerk Systemtheorie (2000), Smart Governance: Governing the Global Knowledge Society (2007) en Governance in a disenchanted world: the end of moral society (2010).

Datum: vrijdag 28 september 13.00-17.00 uur

Plaats: Het Kasteel, Melkweg 1, Groningen

Aanmelding: Rik Peters, e-mail: r.g.p.peters rug.nl

Toegang gratis

Laatst gewijzigd:24 december 2021 14:35

Meer nieuws