Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Internationaal vermaard socioloog Helmut Willke spreekt op symposium in Groningen

28 september 2012

Ter ere van het afscheid van Jaap den Hollander, docent van de afdeling Geschiedenis, wordt op 28 september een symposium georganiseerd over zijn vakgebied geschiedenis en theorie. Den Hollander heeft de afgelopen vier decennia honderden historici in het vak geschiedenis geïntroduceerd en begeleid. Speciale gast is de internationaal gerenommeerde socioloog Helmut Willke. Hij verzorgt een lezing over 'The historian as a symbolical analyst'; over de relatie tussen systeemtheorie en geschiedbeoefening. Daarna spreken Frank Ankersmit, Marijn Molema, Rik Peters en tot slot Jaap den Hollander zelf.

Helmut Willke, werkzaam aan de Zeppelin Universität in Friedrichhafen, is één van de belangrijkste sociale wetenschappers van deze tijd. Afkomstig uit de beroemde Bielefelder school waar hij tot 2002 doceerde, heeft hij internationaal naam gemaakt in de systeemtheorie, staatstheorie en in de theorie van de global governance. Over deze onderwerpen heeft hij talloze publicaties op zijn naam staan waaronder het driedelige standaardwerk Systemtheorie (2000), Smart Governance: Governing the Global Knowledge Society (2007) en Governance in a disenchanted world: the end of moral society (2010).

Datum: vrijdag 28 september 13.00-17.00 uur

Plaats: Het Kasteel, Melkweg 1, Groningen

Aanmelding: Rik Peters, e-mail: r.g.p.peters rug.nl

Toegang gratis

Bron: website Faculteit der Letteren

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:52

Meer nieuws

 • 19 juli 2021

  Duurzaam gedrag maakt gelukkig

  Nieuw onderzoek laat zien dat mensen die duurzaam bezig zijn hier zelf ook direct profijt van kunnen hebben: duurzaam gedrag lijkt namelijk gelukkig te maken.

 • 06 juli 2021

  Van dubbeltje tot kwartje via goed onderwijs

  Mineke van Essen is historisch pedagoog en emeritus-hoogleraar. Ze heeft 40 jaar onderzoek gedaan naar de geschiedenis van onderwijs. Ook na haar emeritaat wil ze haar inzichten op dit gebied delen met studenten, met de jonge leraren van nu en met...

 • 06 juli 2021

  Herstel van relaties nodig voor voortgang gaswinningsdossier

  Wat is de stand van kennis over de maatschappelijke impact van de gaswinning in Groningen? Het Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen heeft op 28 juni 2021 een nieuw kennisoverzicht uitgebracht: Inzicht in impact. Het geeft een...