Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Carbohydrates: more than meets the eye

14 september 2012

Promotie: dhr. C.A. Lopez Bautista, 12.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Carbohydrates: more than meets the eye

Promotor(s): prof.dr. S.J. Marrink, prof.dr. L. Dijkhuizen

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Biofysica van koolhydraten op moleculair niveau

Het proefschrift van César López Bautista onthult belangrijke aspecten van de biofysica van koolhydraten op moleculair niveau. Zijn werk laat zien hoe ‘state of the art’ moleculaire dynamica benaderingen diepere inzichten kunnen geven in het structurele en dynamische gedrag van een soms verwaarloosd bio-element.

César López Bautista (Peru, 1978) behaalde zijn top-master biomolecular sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij zijn promotieonderzoek uitvoerde bij de afdeling biofysische chemie. Het werd gefinancierd door het GBB (Groningen Biomolecular and Biotechnology Institute).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...