Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Carbohydrates: more than meets the eye

14 september 2012

Promotie: dhr. C.A. Lopez Bautista, 12.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Carbohydrates: more than meets the eye

Promotor(s): prof.dr. S.J. Marrink, prof.dr. L. Dijkhuizen

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Biofysica van koolhydraten op moleculair niveau

Het proefschrift van César López Bautista onthult belangrijke aspecten van de biofysica van koolhydraten op moleculair niveau. Zijn werk laat zien hoe ‘state of the art’ moleculaire dynamica benaderingen diepere inzichten kunnen geven in het structurele en dynamische gedrag van een soms verwaarloosd bio-element.

César López Bautista (Peru, 1978) behaalde zijn top-master biomolecular sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij zijn promotieonderzoek uitvoerde bij de afdeling biofysische chemie. Het werd gefinancierd door het GBB (Groningen Biomolecular and Biotechnology Institute).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 maart 2019

  Hulp bij de opvoeding vertraagt veroudering bij vogelvrouwen

  De zeldzame Seychellen rietzanger leeft in groepen. In elke groep bevinden zich één dominant mannetje en één dominant vrouwtje die zich voortplanten. Als er in de groep helpers zijn die assisteren bij het broeden en voeren van de jongen, verouderen...

 • 20 maart 2019

  Implementatie Best Practice 2020

  De aanbesteding voor hetnieuwe bedrijfsvoeringsysteem voor Finance en HR is afgerond.

 • 18 maart 2019

  Gekooide moleculaire motoren werken samen

  Chemici van de RUG zijn er in geslaagd om een groot aantal door licht aangedreven motoren samen te brengen in een soort kooi-achtige vaste 3D structuur, een metaal-organisch raamwerk. De ontdekking is op 18 maart gepubliceerd in het tijdschrift Nature...