Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nieuw open access platform Familie & Recht

29 augustus 2012
Dit najaar gaat het open access platform Familie & Recht van start, een nieuw wetenschappelijk forum voor publicaties op het gebied van personen- en familierecht. Op 19 september 2012 wordt Familie & Recht gelanceerd aan de Universiteit Utrecht (UU).
Familie & Recht is double blind peer reviewed en het eerste open access tijdschrift op het gebied van familie en recht in België en Nederland. Het platform is een gezamenlijk Belgisch - Nederlands initiatief van Prof. dr. Katharina Boele – Woelki (voorzitter, Universiteit Utrecht), Prof. dr. Masha Antokolskaia (VU), Prof. dr. Charlotte Declerck (Universiteit Hasselt), Prof. dr. Frederik Swennen (universiteit Antwerpen), Prof. dr. Gerd Verschelden (Universiteit Gent), Prof. mr. dr. Leon Verstappen (RUG) en Mr. Evelien Verhagen (redactiesecretaris, UU). De website biedt ruimte voor wetenschappelijke artikelen op het terrein van het personen-, familie, en jeugdrecht.
Familie & Recht wordt mede mogelijk gemaakt door het NWO stimuleringsfonds Open Access Tijdschriften. Het platform maakt gebruik van de kennis en ervaring van Boom Juridische uitgevers (BJu). Door naast het vrij toegankelijk maken van artikelen ook het peer review proces te ondersteunen draagt BJu bij aan de kwaliteit van juridisch wetenschappelijk onderzoek.
De redactie zal het online tijdschrift presenteren tijdens de bijeenkomst op 19 september. Voor informatie of voor aanmelding voor deze bijeenkomst kunt contact opnemen met Laura Huis in ’t Veld (l.huisintveld budh.nl).  
Laatst gewijzigd:02 januari 2024 14:51

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...