Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Optimality, flexibility and efficiency for cell formation in group technology

12 juli 2012

Promotie: dhr. D. Krushynskyi, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Optimality, flexibility and efficiency for cell formation in group technology

Promotor(s): prof.dr. R.H. Teunter, prof.dr. B. Goldengorin, prof.dr.ir. J. Slomp

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

Nieuwe wiskundige modellen voor celformatie

Het onderzoek van Dmitry Krushynskyi concentreert zich op de ontwikkeling van mathematische modellen voor celformatie (CF), die in de praktijk kunnen worden gebruikt om bedrijfsprestaties te verbeteren. Hoewel al meer dan 50 jaar onderzoek is gedaan naar het CF-probleem, baseren de meeste methoden zich op intuïtieve overwegingen en kampen ze onder meer met modellerings- en rekenfouten. Een ander nadeel van de meeste bestaande modellen is hun gebrek aan flexibiliteit: als een model op een ad hoc-procedure is gebaseerd, veroorzaakt elke nieuwe beperking een belangrijke wijziging van het model. In het proefschrift worden twee modellen ontwikkeld.

Dmitry Krushynskyi (Oekraïne, 1983) studeerde toegepaste wiskunde aan het Polytechnische Instituut van de Nationale Technische Universiteit van Oekraïne te Kiev. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42

Meer nieuws

 • 17 oktober 2018

  Onderling contact tussen patiënten via social media leidt tot betere relatie met zorgverlener

  Chronisch zieken hebben baat bij online medisch advies van andere patiënten via bijvoorbeeld een Facebookgroep. Onderling contact tussen patiënten via social media heeft namelijk vaak een positief effect op de relatie tussen patiënt en zorgverlener...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...