Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Optimality, flexibility and efficiency for cell formation in group technology

12 juli 2012

Promotie: dhr. D. Krushynskyi, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Optimality, flexibility and efficiency for cell formation in group technology

Promotor(s): prof.dr. R.H. Teunter, prof.dr. B. Goldengorin, prof.dr.ir. J. Slomp

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

Nieuwe wiskundige modellen voor celformatie

Het onderzoek van Dmitry Krushynskyi concentreert zich op de ontwikkeling van mathematische modellen voor celformatie (CF), die in de praktijk kunnen worden gebruikt om bedrijfsprestaties te verbeteren. Hoewel al meer dan 50 jaar onderzoek is gedaan naar het CF-probleem, baseren de meeste methoden zich op intuïtieve overwegingen en kampen ze onder meer met modellerings- en rekenfouten. Een ander nadeel van de meeste bestaande modellen is hun gebrek aan flexibiliteit: als een model op een ad hoc-procedure is gebaseerd, veroorzaakt elke nieuwe beperking een belangrijke wijziging van het model. In het proefschrift worden twee modellen ontwikkeld.

Dmitry Krushynskyi (Oekraïne, 1983) studeerde toegepaste wiskunde aan het Polytechnische Instituut van de Nationale Technische Universiteit van Oekraïne te Kiev. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!