Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nico Kwakman: 'Mogelijkheden bestraffen deelplegen uitbreiden'

04 juni 2012

De twee scooterrijders die de dood van een slachtoffer op hun geweten hebben toen ze op de vlucht sloegen voor de politie zijn vrijgesproken, ze beschuldigden elkaar ervan de scooter te hebben bestuurd. Strafrechtdeskundige mr. dr. N.J.M. Kwakman is van mening dat in dit geval een verruimde vorm van medeplegen geen soelaas biedt, omdat er hier geen daderschap kon worden bewezen. In het Radio 1 programma Dit Is De Dag van de EO op 4 juni 2012 zegt hij voor een uitbreiding van mogelijkheden te zijn om medeplichtigheid te bestraffen. Het onderwerp begint na ca. 5 minuten. De quote van Kwakman na ca. 10 minuten en 40 seconden.

Laatst gewijzigd:22 oktober 2019 14:48

Meer nieuws