Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nico Kwakman: 'Mogelijkheden bestraffen deelplegen uitbreiden'

04 juni 2012

De twee scooterrijders die de dood van een slachtoffer op hun geweten hebben toen ze op de vlucht sloegen voor de politie zijn vrijgesproken, ze beschuldigden elkaar ervan de scooter te hebben bestuurd. Strafrechtdeskundige mr. dr. N.J.M. Kwakman is van mening dat in dit geval een verruimde vorm van medeplegen geen soelaas biedt, omdat er hier geen daderschap kon worden bewezen. In het Radio 1 programma Dit Is De Dag van de EO op 4 juni 2012 zegt hij voor een uitbreiding van mogelijkheden te zijn om medeplichtigheid te bestraffen. Het onderwerp begint na ca. 5 minuten. De quote van Kwakman na ca. 10 minuten en 40 seconden.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 11:43

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 15 november 2018

  Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: 'De jacht op de student'

  In Nederland wordt een universiteit of hbo-instelling door de overheid per student betaald. Hoe meer studenten zich aanmelden des te groter het bedrag dat je als instelling van de overheid elk jaar ontvangt. De directies van een drietal Nederlandse...

 • 14 november 2018

  Jan Brouwer: 'Weg met dat woord: Ondermijning'

  Het is inmiddels een DWDD traditie:  ‘Weg met dat woord!’ In eerdere edities moesten onder meer valorisatie, depriminderen en ombuiging het veld ruimen. Het Instituut voor de Nederlandse Taal organiseerde de afgelopen vijf jaar deze verkiezing, en wij...