Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

11 juni: Gastlezing minister Jan Kees de Jager

05 juni 2012

Studenten van de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging (EBF) van de Rijksuniversiteit Groningen verwelkomen op maandag 11 juni demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager voor een 'Leadership Panel'. Het Leadership Panel is een terugkerend evenement waarbij de studenten bekende sprekers uit het bedrijfsleven en de politiek uitnodigen, om een lezing te geven over leiderschap en over hun carrière.

Het LSP wil studenten te prikkelen om over hun eigen carrière en visie op leiderschap na te denken. Aansluitend op de lezing van Jan Kees de Jager op 11 juni is er ruimte voor vragen van het aanwezige publiek.

Toekomstige rol

LSP-organisator Harmen Claassen van de EBF: ‘We zijn er zeer trots op dat Jan Kees de Jager onze uitnodiging heeft aangenomen, omdat we met deze onzekere tijden rondom de val van het kabinet een zeer interessante lezing kunnen verwachten. De Jager zal zeker in deze economisch, politiek en financieel turbulente tijd verrassende inzichten naar voren kunnen brengen over het gevoerde beleid en over de toekomst van de Nederlandse economie. We hopen dat De Jager vooral zal ingaan op de rol die hij in de toekomst wil spelen.’

Leadership Panels

De EBF organiseert ongeveer drie maal per jaar een Leadership Panel. De volgende is op 6 September 2012 wanneer Marc Bolland, Chief Executive Marks & Spencer, en Jeroen Smit, auteur (van onder meer De Prooi) en hoogleraar Journalistiek te gast zijn bij de opening van het academisch jaar van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Zie ook www.rug.nl/feb/academicyear .

Noot voor de pers

- Informatie: Harmen Claassen, EBF Board 2011-2012: h.claassen@ebfgroningen.nl of tel. 050-363 7301.
- Op maandag 11 juni 2012 is de deur geopend van 14.30 -15.00 uur. De lezing duurt tot 17.00 uur. Locatie: Aletta Jacobshal, Zernikecomplex. Het aantal plaatsen is beperkt.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....