Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Junior Honours College Zomercursus voor slimme vwo-scholieren

21 mei 2012

Getalenteerde leerlingen uit 5-vwo kunnen van 2 t/m 6 juli 2012 op de Rijksuniversiteit Groningen deelnemen aan de Zomercursus van het Junior Honours College. Het Junior Honours College is een initiatief van de RUG Scholierenacademie en het RUG Honours College. Het is de tweede keer dat de Zomercursus wordt georganiseerd, na een zeer succesvolle pilot-editie vorig jaar.
 
Het programma van het Junior Honours College geeft een voorproefje op het RUG Honours College voor bachelor- en masterstudenten. Getalenteerde en gemotiveerde studenten kunnen bij het RUG Honours College naast hun gewone studie een programma volgen dat gericht is op verdieping, verbreding en de ontwikkeling van persoonlijke en wetenschappelijke vaardigheden. Het programma van het Junior Honours College is daar een afspiegeling van.

Breed geïnteresseerd

De Zomercursus biedt van alles wat. Alle drie wetenschapsgebieden (alfa, bèta en gamma) komen aan bod en de onderwerpen zijn divers; het gaat over logica, het landschap, koolhydraten, enz… Het Junior Honours College en het RUG Honours College zijn beide alleen bedoeld voor scholieren en studenten met een brede interesse.

Topdocenten

De docenten zijn zonder uitzondering enthousiaste sprekers en toppers op hun vakgebied. Hun colleges gaan over de kennis die wetenschappers in de loop der tijd over een bepaald onderwerp hebben opgebouwd, maar ook over de vraag ‘hoe weten we dat eigenlijk?’

Vaardigheden

Het programma bevat workshops voor het aanleren van academische vaardigheden, zoals het opstellen van een goede onderzoeksvraag. En net als in het RUG Honours College voor bachelor- en masterstudenten komen ook persoonlijke vaardigheden aan bod. Een workshop is gewijd aan de klassieke ontwikkelingsvraag ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?’ Als je breed geïnteresseerd bent en over de nodige talenten beschikt, is het extra belangrijk om te ontdekken wat je al kunt en kent, en waar je je nog kunt ontwikkelen.

Maak kennis met de academie

Deelnemers aan de Zomercursus krijgen ook een introductie in het ‘academische wereldje’. Who’s who in Academia? Hoe liggen de verhoudingen? Wat scoort? Hoe zit het met de academische vrijheid? Uiteraard is er ook de mogelijkheid om met Honoursstudenten te praten over hun ervaringen met het talentprogramma van de Rijksuniversiteit Groningen.

Aanmelding

De Junior Honours College Zomercursus wordt gegeven op 2 t/m 6 juli 2012. Scholieren uit 5-vwo met een gemiddeld cijfer van een acht of hoger zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Junior Honours College Zomercursus. Heb je niet zo’n hoog gemiddelde, maar ben je wel heel gemotiveerd? Ook dan is er wellicht plek voor je in de zomercursus. Er is plaats voor maximaal 25 leerlingen; aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal beschikbare plaatsen wordt er geselecteerd. Aanmelding kan via de site van de RUG Scholierenacademie: www.rug.nl/scholieren.

Noot voor de pers

- Meer informatie over de Zomercursus: dr. E.M. Klop, coördinator Scholierenacademie

- Meer informatie over RUG Honours College voor bachelor- en masterstudenten: prof. mr. dr. H.K. Elzinga, Dean University of Groningen Honours College

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:51

Meer nieuws

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: We zijn alweer over de helft van ons lustrum! Geniet van een paar foto's van het lustrum tot nu toe.

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

 • 13 mei 2024

  Moleculen stilzetten

  In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.