Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Conferentie Global Online Freedom & Corporate Responsibility in Washington en Brussel

02 mei 2012

De Rijksuniversiteit Groningen en de George Washington University organiseren een transatlantische conferentie over Global Online Freedom and Corporate Responsibility. De conferentie vindt plaats van 9 tot 15 mei 2012 in Washington en Brussel.

Met meer dan twee miljard aansluitingen is het internet is het belangrijkste medium voor wereldwijde communicatie en handel. Internet biedt echter ook ongekende mogelijkheden voor censuur, monitoring en surveillance van burgers door autoritaire regimes. Westerse bedrijven die informatietechnologie leveren aan deze regimes, werken hier gewild of ongewild aan mee. Recente voorbeelden zijn de rol van Google in China en Nokia Siemens in Iran.

In Washington zullen vertegenwoordigers van het Amerikaanse Congres, Google en Reporters Without Borders en wetenschappers deelnemen aan de conferentie. In Brussel zullen onder andere vooraanstaande leden van het Europese Parlement en vertegenwoordigers van Nokia Siemens spreken.

De conferentie wordt ondersteund door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Washington en de Permanente Vertegenwoordiging in Brussel. Naast keynotes van prominente sprekers omvat het programma multidisciplinaire workshops georganiseerd door getalenteerde (honours) studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en George Washington University.

De conferentie wordt vastgelegd in een documentaire en een boek.

Wilt u bij een van de conferentiedelen aanwezig zijn of heeft u andere belangstelling, kijk voor meer informatie op www.globalonlinefreedom.org.

Zie ook: IT-jurist Kees de Vey Mestdagh: ‘Censuur verdwijnt van internet, zoals plofkip uit de supermarkt’

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28
printView this page in: English

Meer nieuws