Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promovendi RUG steeds tevredener over promotietraject

20 april 2012

De tevredenheid van promovendi met het verloop van het promotietraject is sinds 2009 verder toegenomen. Dit blijkt uit de promovendi-enquête 2011, die werd ingevuld door 42 procent van alle promovendi van de RUG.

In 2011 zijn de promovendi van de Rijksuniversiteit Groningen voor de tweede keer geënquêteerd. De eerste keer gebeurde dat in 2009. De uitkomsten laten zien dat de tevredenheid van de promovendi over de meeste aspecten rond het promotietraject verder is toegenomen. Dit ondanks een aanzienlijke toename van het aantal promovendi (werknemers en bursalen) inde afgelopen twee jaren.

 

Evaluatieaspect

Uitkomsten 2009

Uitkomsten 2011

Organisatie begeleiding

3.23

3.35

Kwaliteit begeleiding

3.18

3.28

Expertise en ondersteuning

3.03

3.13

Training en Supervision Plan

2.77

2.66

Onderwijs

2.84

3.03

Werkomstandigheden

3.01

3.10

Algemene tevredenheid

3.20

3.29

De schaal waarop de tevredenheid gescoord is, loopt van 1 tot 4.

Verbeterpunten

Natuurlijk zijn er ook punten die verbeterd kunnen worden. Dat zijn naast het ‘training and supervision plan’, de informatievoorziening aan promovendi op het gebied van de carrièreplanning, het onderwijsaanbod en het verkorten van de promotieduur.

Alle aandachtspunten zullen door de facultaire Graduate Schools worden opgepakt.

Meer informatie

De uitgebreide rapportage van de promovendi-enquête 2011 kunt u vinden op www.rug.nl/graduateschools. 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...