Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promovendi RUG steeds tevredener over promotietraject

20 april 2012

De tevredenheid van promovendi met het verloop van het promotietraject is sinds 2009 verder toegenomen. Dit blijkt uit de promovendi-enquête 2011, die werd ingevuld door 42 procent van alle promovendi van de RUG.

In 2011 zijn de promovendi van de Rijksuniversiteit Groningen voor de tweede keer geënquêteerd. De eerste keer gebeurde dat in 2009. De uitkomsten laten zien dat de tevredenheid van de promovendi over de meeste aspecten rond het promotietraject verder is toegenomen. Dit ondanks een aanzienlijke toename van het aantal promovendi (werknemers en bursalen) inde afgelopen twee jaren.

 

Evaluatieaspect

Uitkomsten 2009

Uitkomsten 2011

Organisatie begeleiding

3.23

3.35

Kwaliteit begeleiding

3.18

3.28

Expertise en ondersteuning

3.03

3.13

Training en Supervision Plan

2.77

2.66

Onderwijs

2.84

3.03

Werkomstandigheden

3.01

3.10

Algemene tevredenheid

3.20

3.29

De schaal waarop de tevredenheid gescoord is, loopt van 1 tot 4.

Verbeterpunten

Natuurlijk zijn er ook punten die verbeterd kunnen worden. Dat zijn naast het ‘training and supervision plan’, de informatievoorziening aan promovendi op het gebied van de carrièreplanning, het onderwijsaanbod en het verkorten van de promotieduur.

Alle aandachtspunten zullen door de facultaire Graduate Schools worden opgepakt.

Meer informatie

De uitgebreide rapportage van de promovendi-enquête 2011 kunt u vinden op www.rug.nl/graduateschools. 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...