Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Andrej Zwitter benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationale Betrekkingen

13 april 2012

Andrej Zwitter is per 1 mei bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationale Betrekkingen. De leerstoel is ingesteld vanwege het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ).

In deze hoedanigheid zal hij onderwijs verzorgen en onderzoek verrichten en begeleiden op het vakgebied van de Internationale Betrekkingen, waarbij in het bijzonder aandacht zal worden gegeven aan de interactie van recht en politiek in internationale conflictsituaties. Hij zal verbonden zijn aan de sectie Politieke Wetenschappen van de vakgroep Rechtstheorie.

Dr. A.J. Zwitter is sinds 2008 verbonden aan het departement Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

Hij heeft tal van publicaties op zijn naam inzake vraagstukken van internationaal recht en internationale veiligheid, waarbij zijn interesse met name uitgaat naar onderwerpen als humanitaire hulpverlening, menselijke veiligheid (human security), terrorisme en kwesties van ethiek en moraliteit in het internationale recht.

Contact: Andrej Zwitter

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 13:56

Meer nieuws