Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Live videostream: planologielezing met minister Schultz van Haegen

09 maart 2012

 • De lezing van minister Schultz van Haegen is maandagmiddag live te volgen via: planologielezing

Minister Schultz van Haegen spreekt over ‘Planologie in beweging – een nieuwe kijk op ruimte, regels en rollen’. Zij is hoofdspreker van de 5de Planologielezing van de Rijkuniversiteit Groningen.

Deze lezing gebruikt de minister om haar visie op de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland uiteen te zetten. Tot dusverre heeft de minister met concrete acties haar beleid vorm gegeven. In haar lezing wil zij deze acties verbinden en onderbouwen in een beschouwend perspectief op basis van strategische argumenten. Zij doet dit voor en in discussie met een publiek variërend van studenten en hoogleraren planologie. Het co-referaat wordt gehouden door prof. dr. Gert de Roo.

De 5de Planologielezing wordt gehouden op 12 maart, van 13 tot 15 uur in de aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:51

Meer nieuws

 • 15 juni 2021

  Van ‘gesloten’ wetenschap naar Open Science

  Vera Heininga is sinds januari 2021 de Open Science coördinator en beoogd programmaleider van het aanstaande Open Science programma van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in 2017 met een proefschrift dat ten dele gericht was op...

 • 17 mei 2021

  ‘Jongeren stimuleren, dat is mijn belangrijkste taak’

  Vierenhalf jaar geleden ontving hij de Nobelprijs. Tijdens de uitreiking in Stockholm nam Ben Feringa zich voor: nu ga ik wetenschap op de kaart zetten. Zijn missie krijgt een nieuwe impuls met de oprichting van het Ben Feringa Fonds, bedoeld om de...

 • 10 mei 2021

  ‘Gun dementerenden meer vrijheid hun sociale leven vorm te geven’

  Thuiswonende ouderen met geheugenproblemen zijn buitengewoon vindingrijk om zelf controle te houden over hun activiteiten buitenshuis. Demografen Jodi Sturge en Mirjam Klaassens zijn onder de indruk. ‘Of deze mensen meer kunnen dan we denken? Nee,...