Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

New: Energy Networks and the Law

27 March 2012

The book 'Energy Networks and the Law - Innovative Solutions in Changing Markets' provides a clear in insightful overview of the legal challenges this poses in the modern world. The construction and use of these networks depends on developments in technology, policies and legal regulation.

It also investigates the challenges that face governments engaged in this renewal, particularly since in many cases these networks are, by necessity, international. The construction of net networks always involves the application of planning and environmental laws and the complications these pose only increase as networks pass through the territory of several different countries.

This book analyses the evolution of this area from several angles, both geographical and legal.

The book is edited Martha M. Roggenkamp, Lila Barrera-Hernández, Donald N. Zillman and Iñigo del Guayo.

Last modified:12 July 2018 09.18 a.m.

More news

 • 16 January 2019

  Michelle Bruijn: 'Als burgemeester werkelijk woning wil sluiten, gebruikt hij zijn bevoegdheid verkeerd'

  De rechtbank moet gaan beslissen of de Almelose vrouw met haar vijf kinderen hun huis moeten verlaten vanwege een overtreding van de Opiumwet. De corporatie Beter Wonen is niet van plan over haar hart te strijken. Burgemeester Arjen Gerritsen zal evenmin...

 • 16 January 2019

  Onafhankelijkheid WODC is geschaad

  Ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid proberen regelmatig om de inhoud van WODC-onderzoek te beïnvloeden. Belangrijke waarborgen in de relatie tussen JenV en het WODC om oneigenlijke beïnvloeding tegen te gaan schieten bovendien tekort...

 • 15 January 2019

  Marc Hertogh: Eindoordeel over onafhankelijkheid WODC

  Loopt het onderzoeksinstituut van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de leiband van het departement, of kan het onafhankelijk zijn werk doen? De commissie die zich over die vraag heeft gebogen spreekt zich dinsdag uit.